Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:05:13

Зелена гостя приносить у дім радість…

20.12.2014   12:50Агенцiя

Запашні красуні — сосна та ялина — вважаються символами новорічно-різдвяних свят. Радіють цим загадковим лісовим гостям не лише діти, а й дорослі. Щоб родинне коло сіверян, чудові святкові заходи в школах і дитячих садках прикрашали зелені чарівниці, подбали чернігівські лісівники.

Працівники лісогосподарських підприємств — з хорошого насіння на спеціальних плантаціях — виростили понад 50 тисяч ялин і сосен для передноворічної реалізації. Найбільше продається лісових красунь у Городнянському, Ніжинському, Добрянському, Корюківському, Холминському та Прилуцькому держлісгоспах.

Лісівники облаштували виїзні місця продажу зимових поліських красунь. Купують їх і в ошатних павільйонах «Лісовичок», розташованих обабіч великих трас на рекреаційних пунктах.

Коштує пухнасте деревце — в залежності від розміру. Середня ціна — 40 грн. Зелена продукція пройшла радіологічний контроль.

За святковою незнайомкою можна вирушити усією сім’єю до лісництва та вибрати її на відведеній ділянці. І для батьків, і для дітей — це гарний відпочинок, мандрівка у світ природи, спілкування із зимовим лісом.

У грудні, напередодні Нового року та Різдва, до наших дітей приходить у гості з дарунками Святий Миколай. За доброю традицією у цей день лісівники Сіверщини з гостинцями та ялинкою навідувалися до тих підлітків, які навчаються у школах-інтернатах.

До вихованців школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського, що в обласному центрі, приїздили з ялинкою та подарунками начальник Чернігівського ОУЛМГ Андрій Пивовар і голова обкому профспілки працівників лісового господарства Йосип Райчинець. Посланцями від Святого Миколая були також директори всіх дванадцяти держлісгоспів, які побували у своїх підшефних школах.

Дід Мороз та Снігуронька завітають до дитячого садка Добрянки. Місцеве лісогосподарське підприємство допомагає дошкільному закладу селища і влаштовує для малечі свята.

У багатьох сільських школах сяють у прикрасах казкові лісові зелені феї від лісівників Чернігівщини.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини