Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:38:03

Корюківщина має сприятливі перспективи у сфері розвитку туризму

13.12.2014   11:04

У цьому переконалися члени постійної комісії обласної ради з питань сім'ї, молоді, спорту та туризму, які 10 грудня провели виїзне засідання в Корюківському районі.

Вони упевнилися в тому, що перспективи розвитку туризму в районі виглядають потенційно сприятливими, з огляду на наявність значних рекреаційних ресурсів. Зокрема, тут продовжують діяти туристичні маршрути «Корюківка-Перелюб-Корюківка», «Корюківка-Холми-Жукля-Корюківка», а також маршрут «Корюківка-Холми-Рейментарівка-Корюківка», який несе пізнавальну, патріотично-виховну функцію.

Крім того, депутати обласної ради відзначили роботу, яка проводиться в районі по відпрацьованню можливості щодо запровадження і організації роботи по втіленню в районі сільського зеленого туризму.

Одночасно подальший розвиток туризму неможливий без удосконалення нормативно-правової бази, що заважає подальшому ефективний розвиток галузі туризму, зокрема й сільського зеленого на регіональному рівні

Разом з тим, під час виїзного засідання народні обранці звернули увагу на проблеми розвиту туризму в районі. А це - низький рівень комфорту готельних господарств, недостатня мережа пунктів харчування і якість їх послуг, необлаштованість територій навколо туристичних об'єктів, незадовільний стан доріг і дорожнього покриття на можливих туристичних маршрутах району, недостатній розвиток туристичної та відпочинкової інфраструктури, дефіцит інформаційно-рекламного забезпечення у сфері туристично-екскурсійної діяльності.

Розглянувши питання порядку денного, постійна комісія рекомендувала Корюківській районній державній адміністрації та районній раді розробити та затвердити цільову Програму розвитку туризму в Корюківському районі на 2015-2020 роки.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.