Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:18:37

"Зелене намисто Полісся" - крок в розвитку зеленого туризму

27.11.2014   08:09Агенцiя

26 листопада в дискусійному клубі «Експертна думка» відбулась прес-конференція присвячена презентації проекту "Зелене намисто Полісся".

Проект «Зелене намисто Полісся» створений для активізації громадської активності, максимального залучення та об’єднання жителів Чернігівського району (на прикладі с. Клочков) для розвитку «Зеленого туризму».

В рамках проекту відбулися ряд зустрічей з представниками місцевих органів влади, місцевого бізнесу, небайдужими громадянами сіл Клочків, Черниш та смт. Седнів. Обговорювались питання реалізації проекту та перспективи розвитку еко-туризму в регіоні. Стимулювання розвитку велотуризму.

Для реалізації даного проекту ми намагаємось поєднати 3 складові: громадськість, владу і бізнес.
Громадські діячі допомагають суспільству генеруючи корисні ідеї, надають поради і методичні рекомендації. Місцева влада організовує сприяння, юридичне забезпечення і стабілізує всі складові проекту. Місцевий бізнес, як приватні підприємці так і середній бізнес створюють прибуток, стимулюючи розвиток території.

Наша мрія, щоб усі люди з палаючими очима і чиновники і громадські діячі і підприємці діяли більш ефективно і злагоджено заради єдиної мети – вільної, процвітаючої України.

В рамках проекту був розроблений і ознакований велосипедний маршрут «Таємниці Седніва». Ознакування та опис маршруту робив магазин «Адреналін» у відповідності з європейськими нормами.

З 27 по 28 листопада відбудеться відкритий велопохід «Зелене намисто Полісся».

В грудні в рамках проекту планується провести семінар на тему: «Як организувати «Зелений туризм» у селі» для місцевих підприємців, представників ГО та інш.


Короткий опис маршруту:
Мальовничий маршрут середньої складності. Пролягає по другорядним асфальтним та ґрунтовим дорогам до історичного містечка Седнів. Може бути як одноденним, дводенним так і складовою частиною багатоденної подорожі. По маршруту є місця для ночівлі у «Велосадибах» а також можна робити наметовий табір.
• Місцезнаходження – Україна, Чернігівська область, Чернігівський район.
• Нитка маршруту: Чернігів – с. Товстоліс – с. Терехівка – с. Черниш – с. Клочков – смт. Седнів
• Початок/кінець маршруту: м. Чернігів/ смт. Седнів
• Протяжність маршруту: 30 км
• Набір висоти: 188 м
• Дорожнє покриття: асфальт – 19 км., грунт – 11 км
• Небезпечні ділянки: Треба бути уважним при перетені автошляхів а також під час руху по автотрасі.
• Оптимальний сезон: цілий рік
• Туристичні об’єкти: пам’ятник солдатам біля с. Терехівка, мальовничі береги р.Снов, архітектура м. Седнів (Воскресенська церква (17 ст.), Георгіївська церква (18 ст.), садиба Лизогуба (19 ст), Кам’яниця Лизогуба (17 ст.), Альтанка Глібова, сучасна школа по проекту архітектора В. Жигінаса (21 ст.)).

Маршрут № 9404 “Таємниці Седніва” повністю промаркований на місцевості. Це поки що найдовший маршрут, що починається з околиць Чернігова та закінчується в м.Седнів. Маршрут промаркован в обидві сторони, тобто можна користуватись марками не тільки в напрямку Чернігів – Седнів, а й в зворотньому. На місцевості ви зможете зустріти наступні види маркування:
1. Напрямок руху. На такому знаку вказано номер маршруту (за класифікатором), напрямок руху (стрілка позначає напрямок найближчого повороту), додаткова інформація (QR-код для зчитування мобільними пристроями).
2. Вказівний знак. Вказує напрямок руху та відстань до найзнаковіших об’єктів (міста, села, музею тощо), номер маршруту (за класифікатором), напрямок руху (стрілка позначає напрямок найближчого повороту), додаткова інформація (QR-код для зчитування мобільними пристроями).
3. Підтвердження маршруту. Зазвичай маркування нанесене фарбою та означає те, що ви знаходитесь на веломаршруті. На цій позначці не вказано номер маршруту та додаткова інформація.
4 Для полегшення орієнтування на місцевості рекомендується заздалегідь подивитись інформацію про маршрут, основні напрямки, роздрукувати карту з маршрутом. по можливості підготувати GPS або мобільний пристрій. Запишіть в телефон номери садиб та рятувальних служб.

Кириченко Владислав, керівник велопоходу. Автор путівника «Путівник по Шевченківськіх містах. Маршрути з актівнімі відамі пересування »

Тестовий виїзд по маркерованому маршрту «Чернігів – с. Товстоліс – с. Терехівка – с. Черниш – с. Клочков – смт. Седнів». Керівник виїзду.

Під час прес-конференції Геннадій Добровінський провів анкетування присутніх.
Питання, що були підняті:
1. На скільки відсотків використовується потенціал «Зеленого туризму» на Чернігівщині?
2. Як ви вважаєте, чому такий відсоток?
3. На який рівень розвитку можна вийти в наступні рік, два?
4. Що треба зробити в першу чергу для розвитку «Зеленого туризму» на Чернігвщині?
Голова ГО «Простір злагоди» підбив підсумки пресс-конференції

Організатор проекту: ГО «Простір злагоди»
Сприяння у реалізації проекту: Національниq фонд підтримки демократії (NED)
Партнери проекту: велоспільнота «Лайба», магазин «Адреналін», рекламна агенція «PrimeMedia».

Інформацію про проект, офіційні сторінки і сайти:
ГО «Простір злагоди»:
Сайт: pz.org.ua
Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/PROSTIR.ZLAGODY.NGO/
Велоспільнота «Лайба»:
Сайт: layba.eu
Фейсбук: https://www.facebook.com/groups/layba/
Магазин «Адреналін»:
Сайт: adrenalin.cn.ua

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини