Гарбузова каша на Хелловін
Незабаром Хелловін! За традицією в цей очеться в цей день приготувати щось таке цікаве… Наприклад, гарбузову кашу. А що? Гарбуз, по-перше, символ цього свята. А по-друге, він дуже смачний і корисний. Та й до того ж, коли їсти страви з гарбуза, як не осінню?
Для каші потрібно: молоко – 1л, шматок гарбуза – 1кг, рис – 1/2 склянки, цукор, сіль, вершкове масло.
Готуємо так:
1. Налийте молоко в каструлю, поставте на вогонь.
2. Гарбуз помийте, вийміть насіння, почистіть, м’якоть поріжте дрібними шматочками та покладіть в молоко. Трошки посоліть (сіль на кінчику ножа) та додайте цукру за смаком.
3. Варіть гарбуз на маленькому вогні 30 хвилин.
4. Промийте рис.
5. Вийміть з молока м’якоть гарбуза та складіть в миску. В молоко висипте рис та готуйте, доки рис не розвариться.
6. Тим часом м’якоть гарбузу потовчіть чи розімніть виделкою, можна скористатися блендером. Має вийти гарбузове пюре.
7. В готовий рис додайте гарбузове пюре, перемішайте та потримайте на вогні ще хвилин 10-15, не забувайте перемішувати, аби каша не пригоріла!
8. Гарбузова каша готова! В неї можна покласти трошки вершкового масла.
Ще таку кашу можна готувати з родзинками, яблуками, курагою, корицею та медом.
Останні новини Чернігівщини
На Коропщині поліцейські виявили двох водіїв, які керували транспортними засобами у стані алкогольного спʼяніння 17:21
Під час патрулювання на території Коропської громади правоохоронці виявили двох водіїв, які кермували в стані алкогольного сп’яніння.
У Чернігові відкрили виставку на честь загиблих працівників культури області 16:39
Від сьогодні в Обласному історичному музеї ім. Василя Тарновського експонується виставка, присвячена пам’яті працівників культури, які загинули в російсько-українській війні.
Зливав нечистоти в яр: на Чернігівщині викрили факт забруднення земель 16:17
Поліція Новгород-Сіверщини розслідує факт забруднення землі відходами