Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:43:48

Вчені назвали найкорисніші овочі і фрукти

19.10.2014   12:23Агенцiя

Всі фрукти та овочі дуже корисні для нашого організму, - це аксіома. А ось які все-таки корисніше?

ДОБРЕ: чорниця
КРАЩЕ: чорна смородина

У чорній смородині міститься більше антиоксидантів і вітаміну С, розповідають експерти Daily mail. У ній також більше антоціанів - фіолетових пігментів, що захищають від раку і хвороб серця. Вони також мають протизапальну дію і борються з інфекціями сечостатевої системи. Заморожена смородина також хороша, як і свіжа.

ДОБРЕ: селера
КРАЩЕ: редис

Обидві рослини - постачальники калію, який регулює кров'яний тиск. Але редис також багатий особливими речовинами ізотіоціанати, що володіють протиракову дію.

ДОБРЕ: картопля
КРАЩЕ: солодка картопля

У цих продуктах міститься багато вуглеводів. В солодкій картоплі крім цього ще багато вітаміну С, бета-каротину і вітаміну Е - борців проти серцевих захворювань і раку.

ДОБРЕ: капуста
КРАЩЕ: молода капуста

Саме в молодій капусті кальцію в чотири рази більше, ніж у звичайній. Навіть в молоці майже в два рази кальцію менше. Крім того, вміст вітаміну С в молодій капусті вище.

ДОБРЕ: апельсини
КРАЩЕ: папайя

Знову-таки справа у вітаміні С, а також в антиоксидантах і бета-криптоксантин, які знижують ризик поліартриту (запалення суглобів) і яких в папайе в 15 разів більше! Папайя ефективно бореться з запорами і тримає в нормі рівень холестерину.

ДОБРЕ: банани
КРАЩЕ: курага

В одному банані міститься 100 кілокалорій - стільки ж, скільки в шести штучках кураги. Але курага багатшими залізом і магнієм, які важливі для енергії і здорових нервів.

ДОБРЕ: яблука
КРАЩЕ: ківі

У ківі більше вітаміну С і лютеїну, мав покращувати здоров'я очей. У ківі також є фолієва кислота і вітамін В, які важливий для червоних кров'яних клітин.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.