Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:16:07

10 "подарунків" для мозку, яких він вимагає кожного дня

25.08.2014   14:30Агенцiя

Плани, терміни, клієнти, нові завдання ... Вся ця метушня у повсякденному житті звалюється на наш мозок. І щоб витримати божевільний темп, потрібно вчасно про нього подбати. Як це зробити? Використовувати один, як мінімум, з 10 способів і нагородити наш мозок за важку працю.

Поспати в середині дня

Всі ми чули про користь післяобіднього сну. І в цьому є сенс. Такого роду перезавантаження не тільки відновлює фізичні сили, а й активізує діяльність мозку, покращує пам'ять і підвищує настрій. Лише 10-15 хвилин сну здатні назавжди змінити ваші робочі та побутові будні. Адже після них ви приступите до завдань з новими силами та ідеями.
 
Трохи творчості перед сном

Видався важкий день? Намалюйте що-небудь, перед тим як лягати спати. Це допоможе не тільки розвантажити мозок після робочого дня і розслабитися, але і активізує його творчу діяльність.

Скажіть «ні» багатозадачності

Якщо ви хочете максимальної продуктивності, навантажуйте свій мозок тільки одним завданням в один період. Тільки в такому режимі він здатний працювати найбільш ефективно. Здавалося б, як цього досягти в сучасному темпі? Відповідь проста - складайте робочий план і приступайте до завдань послідовно. В результаті ви встигнете набагато більше, а втомитеся менше.

Живіть активно

Кардіовправи - ​​ось що потрібно для вашого мозку! Біг, ходьба, плавання допомагає не тільки підтягнути тіло, а й «підкачати» мозок, поліпшивши розумову діяльність. Всього лише 15-30 хвилин занять щодня (підійдуть навіть піші прогулянки) послужать справжнім еліксиром для втомленого мозку.

Не відмовляйтеся від ручки і паперу

Завдяки комп'ютерам, iPad-ам, смартфонам та іншим гаджетам, більшість з нас все рідше і рідше беруть в руки олівець і папір. А даремно! Дослідження доводять, що використання паперового блокнота і ручки активізують роботу мозку, поліпшуючи ефективність його діяльності.

Пам'ятайте про вітаміни

Щодня навантажуючи мозок новими завданнями, не варто забувати про поповнення запасів поживних речовин, в першу чергу, вітамінів. Скорегуйте свій раціон і забезпечте регулярне надходження в організм вітамінів групи В, вітаміну С, D, E, P. Вони прискорять добову активність мозку, поліпшать короткострокову та довгострокову пам'ять і підвищать кмітливість.

Вивчайте іншу мову

Один з кращих способів винагородити мозок за працю. Вивчення нової мови - відмінна зарядка для мозку, яка відкриває його приховані ресурси і можливості. Для цього не потрібно далеко ходити, можна взяти на озброєння безкоштовні матеріали по одному з 37 іноземних мов.

Грайте в слова

Крім того, що це заняття принесе вам задоволення і додасть настрою, гра в слова дуже корисна для мозкової діяльності. Дослідження показують, що словесні ігри, наприклад, «Ерудит», підвищують IQ і потужність роботи мозку.

Медитуйте

Медитація - один з кращих форматів для відпочинку, як фізичного, так і розумового. Вона заспокоює, знімає напругу і, згідно з дослідженнями, благотворно впливає на всі відділи мозку. Щоденні медитації помітно поліпшать стан тіла і духу.

Будьте оптимістом


Думати позитивно - потрібно вашому мозку для повного щастя та ефективної розумової роботи. Оптимістичний настрій сприяє новим відкриттям, ідеям і можливостям, допомагає вдосконалюватися і відмінно мотивує розвиватися далі.

Можливо, більшість порад здадуться вам «забитими» і банальними, про які ми звикли говорити «нічого нового, це я і так знаю», задумайтеся на хвилину, що з цього переліку щодня робите саме ви? Або доповніть список своїми «подарунками» для мозку.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини