Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 2 червня, 04:58:45

Кекс в мікрохвильовці за 2 хвилини: 10 легких рецептів кексів у чашці

25.08.2014   13:38Агенцiя

Новий модний кулінарний тренд - кекси в кружках або чашках.

Цей десерт - більше, ніж просто плитка шоколаду або морозиво, але досить легко і швидко готується, ніж звичайні кекси.

В середньому, щоб зробити такий кекс, потрібно не більше 2-х хвилин (!).

Так-так, всього 2 хвилини, і смачний, трохи вологий всередині кекс готовий!

Отже, читайте наші 10 рецептів кексів в кружці та обирайте для себе найсмачшіше.


Кавово-шоколадний кекс в кружці


     3 столові ложки борошна;
     1 чайна ложка розчинної кави (порошок);
     2 столових ложки какао-порошку;
     2 1/2 або 3 столових ложки цукру;
     1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
     2 столових ложки молока;
     1 яйце;
     2 столових ложки рослинної олії;
     1/2 чайної ложки ваніліну.


У мисці змішуємо борошно, мелену каву, какао-порошок, цукор і розпушувач. Все добре перемішуємо.

Додаємо молоко, яйце, масло і ванілін.

Все перемішуємо виделкою до утворення однорідної маси.

Виливаємо суміш у змащену маслом кружку і ставимо в мікрохвильову піч на високий режим приблизно на 90 секунд, до тих пір поки кекс не буде готовий.

Головне - не перетримати!

Подаємо до столу з кулькою ванільного морозива або просто, присипавши цукровою пудрою.

Насолоджуйтесь!

Полунично-ванільний кекс з вершковою глазур'ю


     1 столова ложка вершкового масла, м'якого;
     1 велике яйце;
     1/2 чайної ложки ваніліну;
     2 столові ложки цукрового піску;
     1/4 склянки борошна;
     1 чайна ложка розпушувача для тіста;
     1/2 чайної ложки кориці;
  2-3 столові ложки полуниці, нарізаною кубиками (можна використовувати заморожену).


У середній мисці змішуємо всі інгредієнти (за винятком полуниці) і збиваємо вінчиком до тих пір, поки тісто не стане гладким, без грудочок.
Обережно додаємо полуницю.
Змащуємо кружку маслом і виливаємо в неї готове тісто приблизно на 2/3 (щоб тісто, коли воно буде підніматися, не витекло). Краще навіть розподілити тісто по двом чашкам так, щоб воно займало лише половину обсягу.

Ставимо кружку з тістом в мікрохвильовку і на високому режимі тримаємо від 75 до 90 секунд або до готовності. Найкраще контролювати процес приготування, перебуваючи безпосередньо перед мікрохвильовій. Так як мікрохвильовки у всіх різні, у когось кекс може бути готовий вже через 60 секунд, в іншого цей процес може зайняти 2 хвилини.

Якщо кекс готовий, виймаємо його з мікрохвильової печі і даємо охолонути.

Тим часом робимо глазур:

     1 столова ложка вершкового масла, розтопленого;
     1/4 склянки цукрової пудри;
     1/4 чайної ложки ваніліну;
     1 столова ложка вершків (або молока).


Змішуємо всі інгредієнти (крім вершків) в невеликій мисці і збиваємо до бажаної консистенції. Густоту крему можна зменшити, додавши вершки або молоко.

Поливаємо кекс в кружці зверху глазур'ю, щоб він просочився нею. Або акуратно виймаємо кекс з кухля (для цього потрібно пройтися ножем по боках кексу, відокремивши їх тим самим від стінок кружки), перевертаємо на тарілку і поливаємо зверху вершкової глазур'ю.

Шоколадний кекс з солоною карамеллю



     4 столові ложки борошна;
     4 столові ложки цукру;
     3 столові ложки несолодкого какао-порошку;
     1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
     1/4 чайної ложки солі;
     1 яйце;
     3 столові ложки молока;
     1 столова ложка рослинної олії;
     дві солоні іриски або дві ложки солоної карамелі.


У невелику миску додаємо борошно, цукор, какао, розпушувач, сіль, яйце, молоко і рослинне масло. Все змішуємо до утворення однорідної маси.
Виливаємо суміш у звичайний великий кухоль. Додаємо солоні іриски або пару ложок солоної карамелі, намагаючись «втопити» їх у тесті.
Мікрохвильову піч встановлюємо на високий режим і відправляємо в неї кухоль з тестом на 90 секунд. При необхідності (якщо кекс НЕ пропікся) можна потримати тісто в мікрохвильовці ще секунд 30.

Так як солоних ірисок у вас, швидше за все, під руками не виявиться, ось рецепт, як самостійно приготувати вишуканий десерт - солону карамель:

Кладемо на пательню цукровий пісок і ставимо на маленький вогонь.
Додаємо тільки одну краплю лимонного соку і три краплі води.
За кілька хвилин цукор опливет і розплавиться. Не чіпати його і не перемішувати!
Поки цукор плавиться, підігріваємо вершки.
Коли вони почнуть закипати, вимикаємо цукор і негайно вливаємо їх до нього, в сковорідку.
Вимикаємо газ! І відразу починаємо гарненько помішувати.
В результаті має вийти ніжний, кремовий соус. Додаємо до нього сіль (за смаком).
Перемішуємо, переливаємо в мисочку і відправляємо охолонути (можна в холодильник).

Банановий кекс з крем-брюле в кружці



     1 столова ложка вершкового масла, розтопленого;
     1 яйце (злегка збитого);
     1 столова ложка молока;
     1 стиглий банан (розтовкти на пюре);
     3 столові ложки борошна;
     3 столові ложки цукру;
     1/2 чайної ложки розпушувача для тіста;
     кулька морозива крем-брюле.


Кладемо масло в кружку і відправляємо в мікрохвильовку на 10 секунд, щоб воно розплавилося.
До розтопленого масла додаємо яйце і молоко. Злегка збиваємо все за допомогою вилки.
Додаємо бананове пюре в кружку і продовжуємо змішування за допомогою вилки. В результаті повинна вийти однорідна маса.
Нарешті, додаємо всі сухі інгредієнти в кухоль і знову гарненько збиваємо все виделкою.
Відправляємо кружку в мікрохвильову піч, виставлену на середній режим, на 1 хвилину.
Кекс повинен підійти і залишатися ще трохи рідким в середині. Потім відправляємо його в мікрохвильовку ще на 10 секунд. Якщо він буде все ще не готовий, то знову відправляємо його назад на 10 секунд. І так далі, поки кекс НЕ пропечеться посередині.
Подаємо з кулькою морозива крем-брюле. Насолоджуйтесь!

Морквяний кекс в мікрохвильовій печі (без яєць)

     6 столових ложок борошна;
     2 столових ложки цукру;
     1/4 чайної ложки розпушувача для тіста;
     1/4 чайної ложки солі;
     1/8 чайної ложки кориці;
     1/8 чайної ложки мускатного горіха;
     5 столових ложок охолодженого молока + 1/2 столової ложки лимонного соку (розмішати, дати настоятися хвилин 10);
     2 столові ложки рослинної або оливкової олії;
     1/4 чайної ложки ваніліну;
     3 столових ложки дрібно натертої моркви;
     1 столова ложка подрібнених горіхів;
     1 столова ложка подрібнених родзинок.


Беремо невелику миску, додаємо в неї просіяне борошно, цукор, розпушувач, сіль, корицю. Все добре перемішуємо вінчиком або виделкою.
Потім в іншу миску додаємо молоко з лимонним соком, масло, ванілін, терту моркву. Все добре вимішуємо за допомогою ложки.
Після цього змішуємо обидві суміші - рідку і суху, і гарненько все збиваємо.
Нарешті додаємо подрібнені горішки і родзинки.
Потім виливаємо тісто в кружку так, щоб воно займало не більше 2/3 від загального обсягу. Ставимо кружку з тестом в мікрохвильову піч з високим режимом на 2 або 2 1/2 хвилини. При необхідності додаємо ще секунд 30.
Морквяний кекс готовий! Подаємо до столу теплим, политим медом або шоколадним сиропом.

Кружка какао-кексу з темним пивом

     4 столові ложки борошна;
     5 столових ложок цукру;
     1/2 чайної ложки розпушувача для тіста;
     1 яйце;
     2 1/2 столові ложки какао-порошку;
     3 1/2 столові ложки молока;
     щіпка ваніліну;
     3 1/2 столові ложки олії;
     5 1/2 столові ложки темного пива.

Змішуємо всі інгредієнти у великій кружці за допомогою невеликого вінчика або виделки до отримання однорідної кремоподібної маси. Готуємо в мікрохвильовій печі приблизно 1 1/2 хвилини.
Головне - не перетримати кекс в мікрохвильовці! З іншого боку, якщо протримати його мало, то він може виявитися сирим усередині.

Какао-кекс з арахісовим маслом в мікрохвильовці

     3 столові ложки борошна;
     2 столові ложки цукру;
     1 1/2 столові ложки какао-порошку;
     1/4 чайної ложки розпушувача;
     щіпка солі;
     3 столові ложки молока;
     1 1/2 столові ложки рослинної олії;
     1 столова ложка арахісового масла.


У великій гуртку виделкою змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач і сіль.
Додаємо молоко, рослинне масло і арахісова олія. Збиваємо до отримання однорідної маси.
Кухоль відправляємо в мікрохвильову піч, виставлену на високий режим, на 1 хвилину і 10 секунд. Спочатку тісто добре підніметься, а потім спаде. Це нормально.
Подаємо до столу в теплому вигляді, їмо відразу.

Лаймово-кокосовий кекс в кружці

     4 столові ложки борошна;
     1/4 чайної ложки розпушувача;
     2 1/2 столові ложки цукрового піску;
     4 столові ложки кокосового молока (коров'ячого молока або вершків);
     1 чайна ложка кокосової стружки;
     1/4 чайної ложки цедри лайма.


Змішуємо всі інгредієнти, крім цедри лайма і кокосової стружки, у великій гуртку.
Можна скористатися виделкою або невеликим віночком. Збиваємо інгредієнти, поки тісто не стане гладким. Потрібно переконатися, щоб не було грудочок.
Після цього акуратно додаємо кокосову стружку і цедру лайма.
Відправляємо в мікрохвильову піч приблизно на 1 хвилину. Верх кексу має бути сухим і апетитним на вигляд.
Перед подачею кекс зверху трохи посипаємо цедрою лайма.

Апельсиново-шоколадний кекс в кружці

     8 столових ложок вершкового масла;
     1 склянка цукрової пудри;
     1 чайна ложка апельсинової есенції (або просто натртой цедри);
     1/4 склянки апельсинового соку;
     2 склянки борошна;
     1/2 склянки какао-порошку;
     2 яйця.
     Шоколадно-апельсинова глазур:
     1 склянка цукрової пудри;
     200 грам молочного шоколаду, розплавленого;
     1/2 склянки апельсинового соку.


У великій мисці збиваємо 6 столових ложок вершкового масла з 1 склянкою цукрової пудри.
Додаємо апельсинову есенцію (або цедру), апельсиновий сік і яйця, продовжуємо збивати.
Всипаємо борошно, а також какао і збиваємо до утворення однорідної маси.
Змащуємо кружки невеликою кількістю масла і вливаємо в кожну кружку тесту на 2/3. Відправляємо в мікрохвильовку на 2 хвилини.
Потім перевертаємо кружки, акуратно дістаємо кекси і викладаємо їх на тарілку. Зверху поливаємо апельсиново-шоколадною глазур'ю.

Щоб зробити глазур, просто збийте разом розтоплений шоколад, цукрову пудру і апельсиновий сік.

З наведеного в рецепті кількості інгредієнтів виходить 4 кекси в чашках.
 
Яблучний кекс з корицею

     3 столові ложки борошна;
     1 столова ложка цукру;
     1/2 чайної ложки кориці;
     1/8 чайної ложки розпушувача;
     1 столова ложка яблучного пюре;
     1/2 столової ложки рослинної олії;
     1/2 столової ложки молока;
     1/8 чайної ложки ваніліну.


Для глазурі:

     1 столова ложка вершкового сиру кімнатної температури;
     2 столові ложки цукрової пудри;
     1 чайна ложка молока.


Спочатку готуємо глазур. Для цього просто змішуємо всі інгредієнти виделкою до утворення однорідної кремоподібної маси. Після чого відкладаємо її в сторону.
Змішуємо всі сухі інгредієнти для кексу. Додаємо яблучне пюре и всё добре перемішуємо. Тісто на цьому етапі буде густим та липким.
Потім додаємо всі інші інгредієнти. Снова добре все перемішуємо.
Виливаємо тісто в кружку так, щоб воно займало не більше 2/3 об'єму, а краще — тільки половину.
Ставимо кружку с тістом в микрохвильову піч, на високому режим, приблизно на 45 секунд. Якщо цього часу, то витримуємо біля хвилини.
Перед подачей поливаем вершковою глазур'ю. Насолоджуйтесь!

http://www.thekitchn.com/13-easy-mug-cakes-that-are-all-grown-up-195159

Останні новини Чернігівщини

Андрій Прокопенко офіційно представив очільника Менського району Євгена Соловйова

Андрій Прокопенко офіційно представив очільника Менського району Євгена Соловйова 19:27

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко представив колективу Менської районної державної адміністрації нового керівника – Євгена Соловйова.

АНОНСИ ПОДІЙ