Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:16:15

25 травня - Тиждень солідарності з народами несамокерованих територій

25.05.2014   06:49Агенцiя

У 1999 році Генеральна Асамблея ООН запропонувала Спеціальному комітету з деколонізації щорічно відзначати Тиждень солідарності з народами несамокерованих територій, що починається 25 травня.

Тиждень був проголошений в 1972 році (резолюція 2911 (XXVII) починався 25 травня, в День визволення Африки, Тиждень солідарності з колоніальними народами південної частини Африки і Гвінеї-Бісау та Островів Зеленого Мису, які борються за свободу, незалежність і рівноправність.

22 грудня 2004 року Асамблея настійно закликала держави-члени сприяти зусиллям Організації Об’єднаних Націй, спрямованим на те, щоб протягом другого Міжнародного десятиліття світ став вільним від колоніалізму, надаючи всіляку підтримку діяльності Спеціального комітету з деколонізації по досягненню цієї мети.

У зв’язку з питанням про становище Американського Самоа, Ангілья, Бермудських островів, Британських Віргінських островів, Віргінських островів Сполучених Штатів, Гуама, Кайманових островів, Монтсеррату, острови Св. Олени, островів Теркс і Кайкос і Піткерн Асамблея знову підтвердила невід’ємне право народів цих територій на самовизначення відповідно до Статуту Організації Об’єднаних Націй та прийнятій Генеральною Асамблеєю Декларації про надання незалежності колоніальним країнам і народам.

Асамблея знову підтвердила, що самовизначення не має альтернативи, і закликала управляючі держави у співпраці з урядами територій сприяти проведенню програм політичної освіти в територіях з метою забезпечення більш широкого усвідомлення населенням його права на самовизначення. Асамблея також знову підтвердила відповідальність керівників держав за сприяння соціально-економічному розвитку та збереження культурної самобутності територій і просила території та керуючі держави вживати всіх необхідних заходів для захисту навколишнього середовища територій, що знаходяться під їх управлінням, з метою недопущення будь-якого погіршення його стану.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини