Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:57:45

Про санаторно-курортне та відновлювальне лікування за рахунок коштів Фонду у 2014 році

23.05.2014   10:45Агенцiя

У відповідності до кошторису Програми щодо відновлення здоров’я застрахованих осіб і членів їх сімей Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на 2014 рік для придбання путівок на санаторно-курортне та відновлювальне лікування було передбачено 39 млн. 505 тис. грн., що більше на 4 % ніж у 2013 році.

Із 5 576 путівок для застрахованих осіб та членів їх сімей, зокрема, 4 751 путівка була для санаторно-курортного лікування дорослих та 415 до відділень реабілітації санаторно-курортних закладів. Путівки були передбачені до курортів Трускавця (800), Криму (1 371), Закарпаття (383), Одеси (506), Миргороду (339), Приазов’я (381) та інших.
Із коштів, що були заплановані на придбання путівок до санаторно-курортних закладів, освоєно у І кварталі 2014 року 7,0 млн. грн.

У зв’язку з складною суспільно-політичною ситуацією в Україні із запланованих до санаторно-курортних закладів Автономної Республіки Крим 263 путівок І кварталу використано 100. У квітні всі невикористані путівки в АР Крим повернуті санаторіям. Виконавчою дирекцією Фонду припинено дію договорів про закупівлю кримських путівок. Як наслідок, загальна річна кількість путівок по обласному відділенню зменшена на 1271 шт. на суму 9 млн. 997 тис. грн.

У поточному році на часткове фінансування санаторію-профілакторію обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського та санаторію-профілакторію «Юність» Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка виділено 1 млн. 519 тис. грн., що на 7% більше показника 2013 року. Упродовж І кварталу цього року в санаторіях-профілакторіях оздоровлено 402 особи, з них 200 студентів, сума витрат на часткове їх фінансування склала 0,4 млн. грн.

Видача путівок здійснюється згідно з медичними показаннями на підставі довідки для одержання путівки (форма № 070/о). Отримати лікування можна лише за пред’явленням путівки на санаторно-курортне лікування і санаторно-курортної карти. Страхувальники (роботодавці) можуть одержати путівки для своїх працівників у міжрайонних і Чернігівській міській виконавчих дирекціях обласного відділення Фонду бо путівки видаються тільки за основним місцем роботи і лише в період відпустки та не можуть бути передані іншим особам. При цьому працівник протягом календарного року може отримати лише одну путівку з урахуванням путівки, отриманої до санаторію-профілакторію або до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу. Рішення про виділення путівки працівникові приймає комісія (уповноважений) із соціального страхування. Підставою для цього є особиста заява працівника та медична довідка форми № 070/о. Так само комісія (уповноважений) вирішує питання поділу путівки.

Курортний сезон набирає обертів. Радимо застрахованим особам та членам їх сімей поєднати відпочинок з оздоровленням. Санаторно-курортна путівка допоможе Вам у цьому.

За детальною інформацією та, при необхідності, за роз’ясненнями щодо використання санаторно-курортних путівок пропонуємо звертатись до робочих органів відділення Фонду за місцем реєстрації страхувальника.


Прес – служба виконавчої дирекції обласного відділення Фонду

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини