Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:02:54

Прикмети на Новий рік 2014: як правильно зустріти рік Коня

29.12.2013   13:43Агенцiя

Напередодні свят, що наближаються, навіть найсерйозніші супротивники забобон і атеїсти починають вірити в прикмети на Новий рік 2014 - адже кожна з нас бажає, щоб наступаючий рік був кращим за минулий.

Прикмети на Новий Рік 2014 - святковий стіл

Наступаючий 2014 рік прийде до нас під знаком Синього Коня, який схвалює щедрість, доброту і достаток. Новорічний стіл має ломитися від частувань, тому не варто економити на святкових стравах, щоб і весь наступний рік не відчувати злиднів.

Щоб задобрити Коня, в центрі столу обов'язково постав його улюблені частування: посудинку з вівсом, яблуками, морквою, вівсяним печивом та іншими солодощами.

Якщо в Новий рік тобі дістанеться остання чарка вина чи горілки, поспішай загадати бажання - воно збудеться.
Прикмета свідчить, що якщо на новорічному столі не буде солі і хліба, то весь рік не буде і благополуччя в сім'ї.
Сервіруючи святковий стіл, не забудь перев'язати всі ножі та виделки стрічками, щоб у новому році твоя родина жила дружно.

Прикмети на Новий Рік 2014 - одяг і прикраси

За народними прикметами, Новий рік слід зустрічати в новому одязі - тоді рік буде вдалим і щасливим.
Зовсім не обов'язково вбиратися в обновки з голови до ніг. Досить обмежитися однією деталлю туалету, наприклад, мереживною білизною. Головне, щоб ця річ була дорогою, і ти не одягала її раніше.

Синій дерев'яний Кінь полюбляє свої відтінки і кольори: блакитний, синій, зелений, коричневий і чорний. Враховуй це, обираючи вбрання для себе, а також прикрашаючи свою оселю. В якості прикрас та елементів декору будуть доречними різноманітні підківки і зображення коней.

Прикмети на Новий Рік 2014 - борги й образи

Поганою прикметою є позичати або віддавати борги у святковий день - весь рік будеш боржником. Але також не можна залишатися на свята з порожнім гаманцем.

Це стосується не тільки грошей і речей, але також "духовних" боргів - якщо ти когось образила або сама тримаєш зло - постарайся у всіх попросити вибачення і простити своїх кривдників.

Тому входити в Новий рік потрібно з легкою душею, і якщо ти комусь щось винна, то поверни борги завчасно перед святом.
Якщо ти святкуєш Новий рік одна, то і весь рік ризикуєш прожити на самоті. Новий рік слід зустрічати з рідними та близькими.

У новорічну ніч не можна відмовляти тому, хто постукає у твій дім. Жебракові слід подати, а бродячого собаку або кішку потрібно пустити в дім і залишити у себе - це гарний знак долі. Проганяючи тварину, ти проганяєш своє щастя.

Прикмети на Новий Рік 2014 - прибирання

Звичайно ж, зустрічати Новий рік потрібно з чистими думками і в прибраному будинку. Наприкінці року, що минає, подумки підведи підсумки, проаналізуй і згадай все хороше і погане, що з тобою сталося. Постарайся не повторювати своїх помилок.

За тиждень до Нового Року влаштуй генеральне прибирання: вичисти всі таємні куточки свого житла, позбудься старих і непотрібних речей, помий вікна, кухню, санвузол, всюди наведи порядок.

А перед самим святом лише освіжи квартиру, але не підмітай, щоб не вимести благополуччя віником.

http://lady.tochka.net/

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.