Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 13:59:16

Смачні рецепти вихідного дня

27.10.2013   12:47Агенцiя

Пропонуємо два рецепти незвичайного хліба: італійського з часником та сухими травами і "мавпячого" з часником та сиром. Обидва рецепти готуються швидко, не вимагають багато продуктів, а результат порадує і дорослих і дітей.

Італійський хліб з часником та сухими травами

Для приготування італійського хліба потрібні продукти: 2,5 ст.сироватки, 1 пакетик сухох дріжджів, 2 столові ложки цукру, 1 ст.л. солі, 1 яйце, мука. Для часникового соусу потрібні: 3 голівки часника, по 1 ч.л. сухого базиліка та орегано, 8 столових ложок оливкового масла.

Замішуємо тісто. Смішуємо муку, сироватку та сухі дріжджі. Додамо у цю суміш яйце, сіль та цукор. Треба замісити м’яке, але плотне тісто, вимішувати потрібно до тих пір, поки вононе віставатиме від рук. Залишаємо підходити у теплому місці. Тісто має піднятися двічі.

Поки тісто відпочиває, робимо часникову заправку. Для цього часник дрібнимо на пюре, додаємо у нього суміш трав та сіль і заливаємо все це оливковим маслом. Залишаємо настоюватися.

Готове тісто потрібно розкатати товщиною 0,5-1 см. Далі отриманий пласт розрізаємо на полоски (ширина полоски - це висота вашого хліба). Полоски густо намазуємо нашою часниковою заправкою. І починаємо формувати наш хліб. Полоску скручуємо рулетиком, далі на нього накручуємо наступну полоску і так поки все тісто не буде зібране у один рулет. Можна зробити два хліба, але якщо духовка дозволяє, то робимо один великий.

Готовий хлібний рулет зверху змащуємо часниковою заправкою і присипаємо кунжутом. Даємо піднятися хвилин 15.

І ставимо у духовку випікатися хвилин на 50-60 на температуру 160* С. Але тут вже кожна господиня сама може зорієнтуватися. Тримаємо у пічці до золотистої скоринки.

Готовий хліб не треба різати - набагато смачніше відматувати шматочки, розкручуючи рулет.

"Мавпячий" хліб з часником і сиром

 

Для приготування мавпячого хліба потрібні продукти:

350 г борошна, 1 ст води, 2/3 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі, 1,5 ч.л. сухих дріжджів, 8 ст.л. розтопленого вершкового масла, 1,3 ч.л. солі, сухий часник (можна замінити свіжим подрібненим), сир твердий (за смаком).

Замішуємо дріжджове тісто: борошно, сухі дріжджі, сіль, цукор, вода.  Тісто має бути м’яким і еластичним. Якщо потрібно додаємо борошна. І вимішуємо поки воно не почне відставати від долоней.Залишаємо у теплому місці, тісто має піднятися двічі.

 Далі готове тісто ділимо на шматочки розміром з горіх.

Готуємо масляну суміш: у розтоплене вершкове масло додаємо сіль та часник (за смаком). Кожен шматочок тіста обмакуємо у цю суміш і викладаємо у форму.

Окремо хочеться сказати про форму для цього хліба. Дуже гарно він печеться у формі для кексів з фігурними краями та трубкою посередині. Але підійде і звичайна кругла форма.

Після того як у формі утворився перший шар з шматочків тіста (їх потрібно складати не щільно, залишаючи місце на рост тіста) присипаємо його тертим сиром. Далі викладаємо наступний шар і так далі. зверху присипаємо сиром. І залишаємо піднятися.

Далі ставимо наш хліб у розігріту духовку на 180 градусів і випікаємо до золотистої скоринки. Тут може бути таке, що верхній сир почне надто запікатися, в цьому випадку можна прикрити фольгою, а потім зняти її. Ну тут вже кожна господиня свою духовку знає краще.

Готовий "мапячий" хліб різати не потрібно, кожен маленький хлібчик легко відривається від великого.

Смачного вам хліба та гарного настрою!

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини