Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 30 червня, 23:10:14

20 жовтня - Міжнародний день кухаря і кулінара

20.10.2013   10:36Агенцiя

Це не просто професія, багато хто і цілком справедливо називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.

Більш того - прийом їжі для багатьох з нас досить приємне заняття. З’їсти що-небудь смачненьке, це те саме маленьке свято, яке кожен з нас може влаштувати собі, і не останнє місце в цьому займає кухарське мистецтво.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія.

Міжнародна день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств, в яку за даними проекту DilovaMova.com, тоді входило вже близько 8-ми мільйонів представників цієї прекрасної кухарський професії з безлічі країн світу.

Приготування їжі це унікальний процес - скаже будь який кухар. Рецепт є лише якоюсь загальною картою приготування страви. Смак, вірніше баланс смаків, тонкощі і момент, в який необхідно виробляти ті чи інші дії з продуктами і приправами - це ціла симфонія. Професійний кухар, як диригент, успіх якого залежить не тільки від його знань і досвіду, але і від особливого таланту і чуття. Не багато можуть похвалитися цими необхідними якостями, проте багатьом з нас доводилося готувати самостійно і бачити різницю між роботою фахівця.

Робота кухаря вимагає від людини не тільки гарного терпіння. Крім цього необхідно гарне здоров’я, гарна освіта і навички. Оволодіти цим мистецтвом самостійно практично не можливо - завжди потрібен приклад і рада людини, яка вміє готувати. Можна сказати, що це вміння передається з покоління в покоління. Багатовіковий, тисячолітній досвід і практика в приготуванні їжі зробили це мистецтво надзвичайно віртуозним.

Кропітка і душевна робота наших кухарів помітна і затребувана по всьому світу. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії. Це звичайно спірне питання. І кожна точка громадського харчування в праві претендувати на те, що саме вона є володарем роботи самого вмілого і найталановитішого кухаря. У цьому легко переконатися, достатньо лише спробувати пропоновану їжу і все стає зрозуміло.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині поліцейські виявили два схрони з боєприпасами

На Чернігівщині поліцейські виявили два схрони з боєприпасами 16:47

Поліцейські Корюківського та Чернігівського районів із залученням кінологічної служби та вибухотехніків виявили в покинутих будівлях два схрони вибухонебезпечних предметів, облаштовані російськими окупантами.

Патрульні завітали до маленьких жителів одного з сіл Чернігівського району

Патрульні завітали до маленьких жителів одного з сіл Чернігівського району 16:44

Поліцейські дізналися, що у селі чимало дітей. Частина з них з родин, які були змушені переїхати через бойові дії.

Чернігівська ОВА забезпечила доставку гуманітарної допомоги до Іванівської громади

Чернігівська ОВА забезпечила доставку гуманітарної допомоги до Іванівської громади 16:38

Жителі Іванівської територіальної громади — однієї з найбільш постраждалих внаслідок навали російських військ — отримали гуманітарну допомогу від Товариства Червоного Хреста України.

Відновлення інфраструктури та транспортної мережі області — зведення за 29 червня

Відновлення інфраструктури та транспортної мережі області — зведення за 29 червня 16:33

У Чернігівській області 29 червня тривали першочергові роботи з відновлення пошкодженої інфраструктури.

Засідання виконкому у Ніжиніській громаді: соціальна допомога, дозволи на МАФи, оздоровлення дітей в Іспанії

Засідання виконкому у Ніжиніській громаді: соціальна допомога, дозволи на МАФи, оздоровлення дітей в Іспанії 16:29

30 червня Ніжинський міський голова Олександр Кодола провів чергове засідання виконавчого комітету.