Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:26:12

Улюблена кава і характер

06.10.2013   14:01Агенцiя

Ви любите еспресо, лате або віддаєте перевагу звичайній розчинній каві?

А чи знаєте Ви, що крім здатності зробити ранок бадьорим та радісним, кава може розказати про Ваш характер?

Клінічний психолог д -р Рамані Дурвасула (Ramani Durvasula) проаналізувала звички 1000 кавоманів і вивчив властиві їм поширені психологічні риси, такі як інтроверсія або екстроверсія, терпіння, перфекціонізм, душевна теплота, обачність, чутливість і самовпевненість.

У дослідженні, людям пропонували різні ситуації, у які ми часто потрапляємо: очікування в черзі, плавання вечері, або як зазвичай проводимо вихідні. Учасники обирали свій варіант розвитку подій. Крім того їх запитували, чи пили вони каву і яку зазвичай замовляють.

Результати виявилися досить несподіваними.

Види кави та кавових напоїв

Любителі чорної кави – в основному це прихильники чистоти і строгості, серйозні люди, яким подобається просте життя. З іншого боку вони можуть бути різкими, нетерплячими і чинять опір змінам.

Ті, хто віддає перевагу напію латте, люблять комфорт, намагаються догодити іншим, щедрі, але у них часто виявляються невротичні риси особистості, і вони можуть ігнорувати свої інтереси.

Любителі капучіно - це перфекціоністи, часто одержимі і вольові, надмірно чутливі і недовірливі люди. Вони стежать за своїм здоров'ям і люблять контролювати інших.

Ті, хто найчастіше п'ють розчинну каву, володіють самим спокійним характером. Вони схильні плисти за течією і відкладати все в довгий ящик.

Люди, що віддають перевагу холодній каві, або ті, кому подобаються інші незвичайні і солодкі кавові напої, володіють відкритим, прямолінійним характером. Вони люблять спонтанність і володіють хорошою уявою, але часто бувають нерозумні.

Рецепти кави

Еспресо - це міцна чорна кава, яку готують в кавомашині або ріжкової кавоварці. Для цього беруть каву сильного обжарювання дуже дрібного помелу і поміщають у відсік для кави, і вибирають режим еспресо. Використовується вода хорошої якості, краще фільтрована. Для приготування кави в турці беруть 25-35 мл холодної води, заливають у турку, додають 7 грам кави і ставлять на плиту до появи пінки і знімають. Каву подають у маленьких чашках.

Справжній капучино - це поєднання рівних частин еспресо, теплого молока і молочної піни. Можна посипати капучіно какао-порошком, тертим темним шоколадом або корицею. Для приготування беруть одну порцію еспресо, додають тепле молоко і молочну пінку. Щоб зробити пінку, можна збити молоко блендером.

Американо - це одна порція еспресо, до якої додають гарячу воду. Багато хто п’є його з молоком і цукром, але справжні цінителі не додають молоко, щоб відчути смак еспресо.

Кава латте - це одна порція еспресо і три частини теплого молока. Додайте в нього цукор і пийте, умочуючи в напій печиво, шматочки пирога або свіжий італійський хліб.

Кава мокко (моккачино) - це капучино або латте з шоколадним сиропом або какао -порошком, теплим молоком і збитими вершками.

Кава глясе – це холодна кава, яку зазвичай подають у склянці. Для приготування готують каву еспресо, охолоджують, потім додають кульку морозива і посипають за смаком тертим шоколадом, шоколадним сиропом, карамеллю або горіхами.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини