Улюблена кава і характер
Ви любите еспресо, лате або віддаєте перевагу звичайній розчинній каві?

А чи знаєте Ви, що крім здатності зробити ранок бадьорим та радісним, кава може розказати про Ваш характер?
Клінічний психолог д -р Рамані Дурвасула (Ramani Durvasula) проаналізувала звички 1000 кавоманів і вивчив властиві їм поширені психологічні риси, такі як інтроверсія або екстроверсія, терпіння, перфекціонізм, душевна теплота, обачність, чутливість і самовпевненість.
У дослідженні, людям пропонували різні ситуації, у які ми часто потрапляємо: очікування в черзі, плавання вечері, або як зазвичай проводимо вихідні. Учасники обирали свій варіант розвитку подій. Крім того їх запитували, чи пили вони каву і яку зазвичай замовляють.
Результати виявилися досить несподіваними.
Види кави та кавових напоїв
Любителі чорної кави – в основному це прихильники чистоти і строгості, серйозні люди, яким подобається просте життя. З іншого боку вони можуть бути різкими, нетерплячими і чинять опір змінам.
Ті, хто віддає перевагу напію латте, люблять комфорт, намагаються догодити іншим, щедрі, але у них часто виявляються невротичні риси особистості, і вони можуть ігнорувати свої інтереси.
Любителі капучіно - це перфекціоністи, часто одержимі і вольові, надмірно чутливі і недовірливі люди. Вони стежать за своїм здоров'ям і люблять контролювати інших.
Ті, хто найчастіше п'ють розчинну каву, володіють самим спокійним характером. Вони схильні плисти за течією і відкладати все в довгий ящик.
Люди, що віддають перевагу холодній каві, або ті, кому подобаються інші незвичайні і солодкі кавові напої, володіють відкритим, прямолінійним характером. Вони люблять спонтанність і володіють хорошою уявою, але часто бувають нерозумні.
Рецепти кави
Еспресо - це міцна чорна кава, яку готують в кавомашині або ріжкової кавоварці. Для цього беруть каву сильного обжарювання дуже дрібного помелу і поміщають у відсік для кави, і вибирають режим еспресо. Використовується вода хорошої якості, краще фільтрована. Для приготування кави в турці беруть 25-35 мл холодної води, заливають у турку, додають 7 грам кави і ставлять на плиту до появи пінки і знімають. Каву подають у маленьких чашках.
Справжній капучино - це поєднання рівних частин еспресо, теплого молока і молочної піни. Можна посипати капучіно какао-порошком, тертим темним шоколадом або корицею. Для приготування беруть одну порцію еспресо, додають тепле молоко і молочну пінку. Щоб зробити пінку, можна збити молоко блендером.
Американо - це одна порція еспресо, до якої додають гарячу воду. Багато хто п’є його з молоком і цукром, але справжні цінителі не додають молоко, щоб відчути смак еспресо.
Кава латте - це одна порція еспресо і три частини теплого молока. Додайте в нього цукор і пийте, умочуючи в напій печиво, шматочки пирога або свіжий італійський хліб.
Кава мокко (моккачино) - це капучино або латте з шоколадним сиропом або какао -порошком, теплим молоком і збитими вершками.
Кава глясе – це холодна кава, яку зазвичай подають у склянці. Для приготування готують каву еспресо, охолоджують, потім додають кульку морозива і посипають за смаком тертим шоколадом, шоколадним сиропом, карамеллю або горіхами.
Останні новини Чернігівщини
У чернігівському ветеранському просторі святкували День борщу 16:04
Вже традиційно у другу суботу вересня українці відзначають День борщу.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 16:00
Протягом минулої доби зареєстровано 23 небезпечні події, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 22 пожежі.
Громадське об'єднання “Спілка ініціатив Чернігівщини” та ОВА запускають освітні заходи для громад Чернігівської області 15:58
Громадське об'єднання “Спілка ініціатив Чернігівщини” спільно з Чернігівською обласною військовою адміністрацією розпочинає серію навчальних заходів для представників органів місцевого самоврядування громад Чернігівської області.
Презентація артбуку "Етноекзистенція" 15:55
11 вересня у Чернігівській ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах засідання клубу "Краєзнавець" відбулася презентація артбуку "Етноекзистенція", автори-упорядники якого – прилуцькі історики і краєзнавці Віктор Моренець та Ігор Павлюченко.

Замах на вбивство голови однієї з селищних територіальних громад Чернігівського району – чернігівця засуджено до 7 років ув’язнення 10:32
За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури визнано винним 50-річного чернігівця у закінченому замаху на умисне вбивство голови однієї з селищних територіальних громад Чернігівського району (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України). Вироком Деснянського районного суду міста Чернігова його засуджено до 7 років позбавлення волі.