Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 21 жовтня, 13:49:15

Смачні рецепти вихідного дня: французька шарлотка

06.10.2013   13:14Агенцiя

Французька шарлотка відрізняється від шарлотки, яку ми звикли готувати тим, що яблука в ній не заливаються тістом, та й саме тісто відсутнє, замість нього використовуємо скибочки білого хліба.

Інгредієнти:
1 хліб для тостів (або просто батон), 1,5 склянки молока, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 100 - 120 гр. вершкового масла.
Для начинки: 1 кг кисло-солодких яблук, 4 невеликих персика, 50 - 70 гр родзинок, 1 лимон,
50 мл. коньяку або бренді, 1/2 склянки коричневого цукру або 2/3 склянки звичайного, 1 ч. ложка ванільного цукру, вершкове масло 50 гр.

Приготування:
1. Ізюм залити коньяком і залишити на 2-3 години. З лимона, за допомогою дрібної терки, зняти цедру, в соковижималці для цитрусових вичавити сік. Яблука почистити і видалити серцевину, нарізати великими кубиками і полити соком лимона. З персиків видалити кісточку і нарізати також як яблука.

2. На середньому вогні в глибокій сковороді розтопити масло, додати коричневий і ванільний цукор і трохи прогріти (якщо використовуєте звичайний цукор, то його треба тримати на вогні довше, поки він не набуде світло-коричневого кольору), додати до цукру яблука, персики, родзинки з коньяком і лимонну цедру, постійно помішуючи тушкувати близько 10 хвилин (яблука повинні стати м'якенькі). Зняти з вогню і залишити остигати.

3. Яйця збити з молоком, цукром і ваніліном. Хліб нарізати на скибочки товщиною 1 см, з скибочок зрізати скоринку.

4. Глибоку силіконову форму змазати маслом, потрібно близько 50 грам (якщо немає силіконової форми можна використовувати роз'ємну, в цьому випадку слід на дно покласти фольгу, щоб запобігти протіканню, в іншому випадку будете довго відмивати духовку). Скибочки хліба однією стороною обмакнути (по одному) в молочну суміш і викласти ними всю форму, щільно притискаючи шматочки до один одного, сухою стороною до дна та стінок.

5. Розтопити масло, що залишилося. У форму рівномірно викласти начинку, накрити змоченими в молоці скибочками хліба сухою стороною вгору, змастити розтопленим вершковим маслом і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин (якщо побачите, що верх занадто швидко запікається, накрийте його фольгою).

6. Акуратно перевернути шарлотку на блюдо, попередньо переконавшись що до стінок вона не прилипла, зняти форму і теплою подати до столу з ванільним морозивом або збитими вершками.

Приємного чаювання!

http://time4eat.ru

Останні новини Чернігівщини

Чернігівський рибоохоронний патруль викрив порушників Правил рибальства, які завдали збитків рибному господарству на понад 40 тис.грн 11:26

20 жовтня 2021 року Чернігівським рибоохоронним патрулем в ході проведення рибоохоронного рейду на водоймах Чернігівського району виявлено грубе порушення Правил рибальства.

Обстановка на кордоні

Обстановка на кордоні 11:20

Протягом минулої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою. На всій ділянці державний кордон охороняється посилено, в пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.

По Киїнці завершується влаштування верхнього шару нового асфальтобетонного покриття

По Киїнці завершується влаштування верхнього шару нового асфальтобетонного покриття 11:09

У процесі оновлення ділянка траси Р-69 Київ - Вишгород - Десна - Чернігів по селу Киїнка, що на виїзді з обласного центру. Ремонтується відрізок від Чернігова до перехрестя з дорогою М-01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі. Протяжність ремонту - 3,7 км.

«Готель «Слов’янський» знову виставлено на приватизаційний онлайн-аукціон

«Готель «Слов’янський» знову виставлено на приватизаційний онлайн-аукціон 09:01

5 листопада відбудеться онлайн-аукціон з приватизації майнового комплексу Державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський». Об’єкт розташований за адресою: Чернігівська обл., м. Новгород-Сіверський, вул. Монастирська, 2а.

Кабмін погодив призначення Назіма головою Прилуцької РДА

Кабмін погодив призначення Назіма головою Прилуцької РДА 08:58

Кабінет Міністрів на засіданні 20 жовтня погодив призначення Володимира Назіма на посаду голови Прилуцької районної державної адміністрації Чернігівської області.