Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 24 листопада, 12:25:25

Смачні рецепти вихідного дня: французька шарлотка

06.10.2013   13:14Агенцiя

Французька шарлотка відрізняється від шарлотки, яку ми звикли готувати тим, що яблука в ній не заливаються тістом, та й саме тісто відсутнє, замість нього використовуємо скибочки білого хліба.

Інгредієнти:
1 хліб для тостів (або просто батон), 1,5 склянки молока, 2 яйця, 2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 100 - 120 гр. вершкового масла.
Для начинки: 1 кг кисло-солодких яблук, 4 невеликих персика, 50 - 70 гр родзинок, 1 лимон,
50 мл. коньяку або бренді, 1/2 склянки коричневого цукру або 2/3 склянки звичайного, 1 ч. ложка ванільного цукру, вершкове масло 50 гр.

Приготування:
1. Ізюм залити коньяком і залишити на 2-3 години. З лимона, за допомогою дрібної терки, зняти цедру, в соковижималці для цитрусових вичавити сік. Яблука почистити і видалити серцевину, нарізати великими кубиками і полити соком лимона. З персиків видалити кісточку і нарізати також як яблука.

2. На середньому вогні в глибокій сковороді розтопити масло, додати коричневий і ванільний цукор і трохи прогріти (якщо використовуєте звичайний цукор, то його треба тримати на вогні довше, поки він не набуде світло-коричневого кольору), додати до цукру яблука, персики, родзинки з коньяком і лимонну цедру, постійно помішуючи тушкувати близько 10 хвилин (яблука повинні стати м'якенькі). Зняти з вогню і залишити остигати.

3. Яйця збити з молоком, цукром і ваніліном. Хліб нарізати на скибочки товщиною 1 см, з скибочок зрізати скоринку.

4. Глибоку силіконову форму змазати маслом, потрібно близько 50 грам (якщо немає силіконової форми можна використовувати роз'ємну, в цьому випадку слід на дно покласти фольгу, щоб запобігти протіканню, в іншому випадку будете довго відмивати духовку). Скибочки хліба однією стороною обмакнути (по одному) в молочну суміш і викласти ними всю форму, щільно притискаючи шматочки до один одного, сухою стороною до дна та стінок.

5. Розтопити масло, що залишилося. У форму рівномірно викласти начинку, накрити змоченими в молоці скибочками хліба сухою стороною вгору, змастити розтопленим вершковим маслом і поставити в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин (якщо побачите, що верх занадто швидко запікається, накрийте його фольгою).

6. Акуратно перевернути шарлотку на блюдо, попередньо переконавшись що до стінок вона не прилипла, зняти форму і теплою подати до столу з ванільним морозивом або збитими вершками.

Приємного чаювання!

http://time4eat.ru

Останні новини Чернігівщини

На Новгород-Сіверщині поліцейські вилучили у чоловіка незаконну зброю та боєприпаси 12:21

Співробітники Новгород-Сіверського районного відділу поліції під час санкціонованого обшуку в господарстві 40-річного мешканця громади виявили гранату, вибухову речовину, боєприпаси та шість нелегальних гладкоствольних рушниць.

В області підписали Меморандум про співпрацю з Інститутом серця 11:40

Днями у Чернігові відбулась зустріч представників регіональної медичної спільноти з фахівцями Державного некомерційного підприємства «Інститут серця Міністерства охорони здоров’я України».

Міськсвітло звітує про виконані роботи з обслуговування міських об’єктів 11:17

За останні два тижні комунальні бригади КП «Міськсвітло» виконали значний обсяг робіт з ремонту та оновлення вуличного освітлення та засобів регулювання дорожнього руху у Чернігові.

У Національному художньому музеї Румунії експонується твір з колекції Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана 10:55

20 листопада у Національному художньому музеї Румунії (м.Бухарест) відбулося урочисте відкриття міжнародної виставки «Roman IA», до експозиції якої увійшов твір із колекції Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана – «Дівчина-українка» (друга половина ХІХ ст.), автор – Микола Рачков. Виставка проходить під патронажем Президента Румунії.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини