Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 14 квітня, 14:41:02

Рецепт дня. Смачного!

08.12.2011   13:14Агенцiя

Обидва рецепти прості та швидкі в приготуванні. Головне аби була гарна компанія. Тож смачного!

Сырные палочки к пиву

Ингредиенты: сыр твердых сортов – 150 г, маргарин – 100 г, мука – 2–2.5 стакана, 1 яйцо, 1 ст. ложка майонеза, соль

Приготовление:

1) Твердый сыр, можно даже слегка подсохший, натрем на мелкой терке. Можно измельчить его в комбайне или на мясорубке. Лучше выбирайте соленый сыр.

2) Разотрем его с маргарином или сливочным маслом. Добавьте соли по вкусу – примерно чайную ложечку.

3) В сырно-масляную смесь добавьте одно яйцо и ложку майонеза. Майонез можно заменить сметаной или тремя-четырьмя столовыми ложками кефира.

4) Все тщательно разотрите и постепенно добавляйте муку.

5) Тесто должно быть крутым и послушным и не прилипать к рукам.

6) Накатайте толстеньких палочек-колбасок. Выложите их в форму. Тесто жирное, на основе масла, поэтому противень смазывать не нужно – печенье и так выделит жир.

7) Выпекать сырные палочки к пиву при температуре примерно 180-200 градусов минут 15.

Рулетики с ветчиной и сыром

Ингредиенты: 500 гр пресного слоеного теста, 300 гр ветчины, 100 гр оливок без косточек, 200 гр твердого сыра, растительное масло, 2 яйца.

Приготовление:

1) Ветчину нарезать прямоугольными пластинами.
2) Твердый сыр нарезать треугольниками.

3) Пресное слоеное тесто необходимо предварительно разморозить, но делать это нужно при комнатной температуре и не пользоваться микроволновой печью. Размороженное тесто разрезать на порционные куски в виде прямоугольников (приблизительно 5х15 см).

4) На каждый кусочек теста выложить сначала пластинку ветчины, затем кусочек нарезанного сыра и несколько оливок.

5) Осторожно свернуть кусочки теста с выложенной начинкой в рулетики и закрепить край, чтобы при выпечке изделия не развернулись. Затем по краю рулетика ножницами сделать небольшие надрезы, а сверху надрезы сделать ножом.

6) Предварительно разогреть духовой шкаф до 200 °С. Противень смазать растительным маслом и выложить рулетики. Выпекать изделия нужно 25 минут, но за пять минут до готовности достать противень из духовки и смазать почти готовые рулетики взбитой яичной массой и поставить далее выпекаться.

pechenuka.ru

Останні новини Чернігівщини

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 275 осіб

За минулу добу в Чернігівській області вакциновано 275 осіб 12:46

За інформацією Чернігівського обласного центру громадського здоров’я, станом на 14 квітня в області вакцинація від коронавірусу охопила 7411 осіб.

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп

Відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" 12:00

12 березня за участі експертів проєкту ЄС "Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні" та представників міжнародної спільноти Slowfood в Чернігові відбулася презентаційна зустріч-воркшоп "Дорога смаку Чернігівщини" як інструмент розвитку сільських територій".

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами

Триває ліквідація тіньового обігу нафтопродуктами 11:30

13 квітня відбулося чергове засідання робочої групи щодо запобігання нелегальному обігу та незаконній торгівлі нафтопродуктами на території області.

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19

Лікарі під час онлайн-брифінгу розповіли про особливості та перебіг етапів вакцинації від COVID-19 11:11

13 квітня відбувся онлайн-брифінг, на якому медичні експерти відповіли на найпоширеніші питання лікарів та громадян щодо вакцинальної кампанії.

Понад 49,7 мільйонів стягнутих гривень – показник результативності державних виконавців області

Понад 49,7 мільйонів стягнутих гривень – показник результативності державних виконавців області 10:47

У своїй діяльностідержавні виконавці забезпечують реальну дію правових норм, застосовуючи при цьому заходи примусу, санкціоновані державою.