Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:55:00

8 серпня - День військ зв’язку України

08.08.2013   06:58Агенцiя

День військ зв’язку щорічно відзначається в Україні 8 серпня згідно з Указом Президента від 01.02.2000 № 154/2000.

Саме 8 серпня 1920 року в Києві, на базі колишнього Костянтинівського юнкерського військового училища почалася підготовка зв’язківців на других Київських військово-інженерних курсах. Тим самим було покладено початок славній історії військ зв’язку.

Історичний досвід розвитку військового зв’язку підтверджує ту вирішальну роль, яку вони відіграють у збройній боротьбі, у досягненні перемоги. Свідченням тому є зростання питомої ваги зв’язківців на фоні загальної чисельності військ.

В роки громадянської війни вона становила близько трьох відсотків від загальної чисельності Червоної Армії, а до початку Великої Вітчизняної війни зросла до п’яти відсотків. В кінці Великої Вітчизняної війни майже кожен десятий воїн був зв’язківцем.

На сьогодні близько дванадцяти відсотків від загальної чисельності Збройних Сил - це зв’язківці, а роль військ зв’язку в досягненні постійної бойової готовності Збройних Сил виросла ще більше.

Військовий зв’язок - це невід’ємна складова управління Збройними Силами, його технічна основа.

Війська зв’язку Збройних Сил України беруть свій початок від військ зв’язку армії Радянського Союзу. У січні 1992 року було створено Головне управління зв’язку Збройних Сил України, яке розпочало формування військ зв’язку незалежної держави. За час існування Збройних Сил України з розрізнених систем зв’язку була створена єдина система, яка здатна забезпечити надійне управління Збройними Силами в будь-якій обстановці.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини