Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:49:51

Літні розваги дітлахів у Чернігові

12.07.2013   11:15Агенцiя

Двері дитячо-юнацьких клубів м. Чернігова, що об’єднані в Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання, завжди відкриті для дітей різних мікрорайонів міста. В літній період клуби продовжують радувати своїх відвідувачів веселими та різноманітними заходами.

Клуби для дітей - поряд із домом!

Клуби для дітей - поряд із домом!

Так, нещодавно в Центрі пройшов комплекс заходів до Дня Конституції України (пізнавальні вікторини, виховні заходи, бесіди). Заходи відбулися в клубах «Ровесник», «Україна», «Мушкетер», «Щит княжого міста», «Джерельце», «Фортуна», «Інтелект», «Клуб ім. Ю.О. Гагаріна», «Юніор», відділі соціально-профілактичної роботи. Діти не лише з задоволенням пограли в цікаві ігри, а й отримали корисні знання щодо своїх прав та обов’язків, які визначені в Конституції України.

Велика увага приділяється педагогічними працівниками Центру українським національним традиціям. В липні у Центрі було відзначено традиційне народне свято Івана-Купала. Яскраві заходи пройшли в клубі «Інтелект» - конкурс малюнків на асфальті «Купальські віночки» (розповідь про народні традиції святкування, конкурс малюнків на асфальті), та в клубі «Камертон» урочистий захід «Івана Купала» (творчі родинні завдання, рухливі народні ігри). Вихованці клубів дізналися про купальські традиції, змогли відчути себе їх безпосередніми учасниками, навчилися плести традиційні віночки та співати купальські пісні.

Не менш цікавою є і щоденна робота клубів. Літній період – це гарна нагода відпочити на свіжому повітрі. І педагоги-організатори якнайкраще використовують цю можливість. Зокрема, в клубах проводяться вуличні ігротеки, програма яких складається з різноманітних рухливих, інтелектуальних та творчих ігор. Також часто проводяться тематичні екскурсії містом.

Та все ж таки найулюбленішим заходом влітку для вихованців клубів стали виходи на природу. Їх систематично організовують педагоги-організатори таких клубів, як «Фортуна», «Джерельце», «Щит княжого міста», «Україна». Під час таких виходів діти мають можливість насолодитися відпочинком на свіжому повітрі та красою пейзажів, пограти в рухливі ігри, ознайомитися з флорою та фауною нашого регіону, навчитися готувати їжу на природі і, навіть, іноді, власноруч ловити рибу.

Педагоги-організатори докладають максимум зусиль, щоб діти не лише весело, а й корисно провели свої літні канікули. Так, у клубі «Україна», поряд із відпочинком на природі займаються ще й важливою справою – посильно прибирають улюблені місця відпочинку городян.

З вересня в клубах за місцем проживання розпочнеться новий навчальний рік – насичений вже традиційними та новими, малими та великими, цікавими та корисними заходами. Клуби запрошують до себе. Ми – поряд, ми – в кожному районі, ми – за крок від дому!

За інформацією Центру роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини