Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:28:12

27 червня – Всесвітній день рибальства

27.06.2013   07:25Агенцiя

“Немає більш приємного заняття на природі, як сісти десь біля води, та з вудкою і …”, – так думає будь-який рибалка, і в цьому є значна частка правди. Рибальство є однією з найдавніших форм нашої господарської діяльності.

Напевно відтоді, як людина навчилася ловити рибу, вона навчилася і філософствувати. А як можна без цього на рибалці? Ніколи не знаєш, що на тебе чекає. Завжди сподіваєшся, і повертаючись додому з уловом, відчуваєш почуття глибокого задоволення.

Рибалка досі залишається для нас дуже важливим видом діяльності. Про це свідчать численні традиції та свята, які є найбільш улюбленими саме мешканцями пребережних регіонів. Не дивно, що Міжнародне свято – День рибалки, що відзначається 27-го червня, виникло на території країни, де рибальству завжди приділялася особлива увага. Всесвітній день рибальства, або просто “День рибалки”, був встановлений за рішенням Міжнародної конференції з розвитку та регулювання риболовлі, яка в липні 1984-го року проходила у Римі, Італія, і став відзначатися на такому рівні з 1985-го року.

Не можна сказати, що це була перша спроба звернути увагу широкої громадськості на важливість цієї галузі економіки, віддаючи їй таким чином своє визнання, повагу і пошану. Наприклад, в СРСР цей напрям також мав велике значення і, починаючи з 1968-го року, День рибалки було встановлено Указом Президії Верховної Ради СРСР від 1-го листопада 1968 го року і він проводився у другу неділю липня.

Професійне свято рибалок в більшості суверенних держав, які утворилися на пострадянському просторі, відзначається в цей день до цих пір, а в деяких з них було додатково закріплене у відповідності з сучасним законодавством. Наприклад, в незалежній Україні “День рибалки”, закріплений Указом Президента України № 464/95 від 22-го червня 1995 року, відзначається за давньою традицією у другу неділю липня.

У це професійне свято ми поспішаємо приєднатися до привітань на адресу всіх рибалок, і любителів і професіоналів, всіх, хто пов’язаний з налагодженою роботою цієї важливої галузі народного господарства. Здоров’я вам і благополуччя! Гарного улову і приємного повернення додому! Зі святом Вас, рибалки!

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.