Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:47:32

30 квітня – Міжнародний день джазу

30.04.2013   07:25Агенцiя

Перший Міжнародний день джазу пройшов в 2012 році. Про введення нової дати до календаря Генеральна конференція ЮНЕСКО оголосила в листопаді 2011 року.

Джаз виник наприкінці 19 – початку 20 століття в США як синтез африканської та європейської культур і донині залишається унікальною формою музичного мистецтва, що об’єднує раси і національності і стирає межі між людьми і державами.

У Сполучених Штатах Америки, що стали батьківщиною джазу, цей день вшановують, серед іншого, двома великими концертами.

“Концерт на світанку” відбувся вранці за місцевим часом у Новому Орлеані, на площі Конго, яку вважають місцем народження джазу. У ньому взяли участь такі відомі джазисти, як 72-річний Гербі Ганкок, а також Даянн Рівз, Джефф Воттс, уродженці Нового Орлеана Теренс Бланчард, Стефані Джордан, Елліс Марсаліс та інші.

Увечері ж за місцевим часом “Концерт на заході сонця” відбудеться у Нью-Йорку в залі Генеральної асамблеї ООН за участі всесвітньо відомих музикантів, серед яких Гербі Ганкок, Тоні Беннетт, Теренс Бланчард, Річард Бона, Ді Ді Бріджвотер, Чака Хан, Вінтон Марсаліс, Даянн Рівз та інші.

Джазові концерти цього дня проходять також по всьому світу.

Генеральний директор Організації ООН із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) Ірина Бокова в своєму виступі з приводу цього Міжнародного дня заявила, що джаз, який зародився у США, належить тепер усьому світові. Джаз придбав нові форми, спираючись на музичні твори Європи, і тепер сприяє об’єднанню людей, без перешкод перетинаючи кордони, сказала вона.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини