Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:22:51

Туристичний сезон у Чернігові відкрито! ФОТО

22.04.2013   10:48

Про це сповістили три постріли з 13-ої гармати, які пролунали 20 квітня на стародавньому дитинці та трохи налякали чернігівців, які завершували прибирати місто на суботнику.

А поки більшість мешканців орудували граблями та лопатами, на Валу проходило обрядове історичне дійство, присвячене історії Чернігівського князівства. Поруч можна було потренуватися у стрільбі з лука разом із стрільцями спортивного клубу «Семаргл».

Алея Героїв традиційно перетворилася на містечко майстрів, де можна подивитися на витвори мистецтва, зроблені руками чернігівських талантів. Прикраси, іграшки, книжечки та магніти – все це радувало око та просилося до рук.

Фестиваль дерунів, аромат яких запрошував: «З’їж мене!», претендує стати важливою подією відкриття туристичного сезону. Щоправда поки що не дуже багато учасників цього фесту. Були представлені лише два заклади: «Колиба» та «Вареничная», які пригощали смачними дерунами всіх бажаючих за їх гроші. А от безкоштовні деруни діставалися тим, хто брав участь у конкурсі: «Хто більше картопляних оладків за щоку покладе». І тут все більше змагалися хлопці. Деякі по 5-7 дерунів за щоку вміщали.

Ввечері чернігівців, втомлених суботником та гостей міста, втомлених великою кількістю подій, на Алеї Героїв зустрічала «Зелена сцена», яка тепер щоп’ятниці з 10 травня і до вересня буде знайомити із сучасним мистецтвом.

ФОТО Оксани Стельмах, Ірини Шевченко

До теми: Козаки вміють не лише воювати, а і танцювати. ВІДЕО

Міський голова Чернігова про розвиток туризму. ВІДЕО

 

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини