Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:11:52

16 фактів про соціальні мережі

03.03.2013   10:36Агенцiя

Навіщо користувачі Facebook зраджують своїх друзів? Як твіти допомагають у здійсненні мрії? У якій соцмережі учасників більше, ніж жителів у Китаї? Відповіді на ці та інші цікаві питання - в нашій добірці, присвяченій соціальним мережам.

1 мільярд  плюс ще трохи - стільки активних користувачів у найбільшій соціальній мережі Facebook. В рахунок пішли ті, хто заходить на сайт хоча б раз на місяць. Для порівняння: у Росії проживає близько 143 мільйона чоловік, у США - трохи більше 315 мільйонів і тільки Китай з 1,5 мільярдом громадян може бути суперником по «населеності» з Facebook.

10 друзів треба було видалити користувачам Facebook, аби отримати безкоштовний бургер. Ресторан швидкого харчування Burger King влаштував рекламну акцію «Whopper жертва» з подібними правилами й девізом «Воппер сильніше дружби» (Воппер - назва бургера). Зрадити друзів за шматок яловичини і пару булок погодилися 55000 користувачів.

15000 гостей побувало на вечірці 16-річної німкені на честь її дня народження. Вона вирішила заощадити час і гроші і не стала телефонувати своїм близьким друзям, щоб запросити їх особисто. Та й навіщо, коли все можна зробити одним кліком в соцмережі. Ось тільки позначку «не для всіх» юна німкеня забула поставити, в результаті - 15000 запрошених з'явилися на вечірку з подарунками та найтеплішими побажаннями. А трохи пізніше підтягнулося ще 100, але вже у формі поліцейських. В результаті було затримано 11 осіб, кілька десятків отримали поранення від битого скла.

11000 друзів з мережі Twitter допомогли дістатися англійцю Полу Сміту від Британії до Нової Зеландії без єдиного пенсу в кишені. Все, що йому знадобилося - доступ в Інтернет і кілька коротких повідомлень про заплановану подорож. У кожній країні на цікавий експеримент безкоштовного кругосвітньої подорожі відгукнулися самі різні люди, деякі з яких ніколи навіть не зустрічалися з Полом. Саме така віртуальна дружба допомогла англійцю здійснити свою мрію і заощадити сімейний бюджет.

35 доларів США коштує набір з чотирьох рулонів туалетного паперу з надрукованими на ній повідомленнями з твоєї стрічки в Twitter. Таку нехитру послугу надає американська компанія «Колекційне видання». Назва у такого персонального паперу - «Shitter». Такий набір може стати цікавим подарунком, зберігатися роками в якості літопису або використовуватися за прямим призначенням.

152 друга з Facebook назавжди зображені на руці дівчини з Нідерландів. В основі татуювання фотографії з профайлів, причому з попереднього дозволу самих «моделей». Процес нанесення татуювання зайняв в середньому 30 годин. І хто після цього скаже, що справжньої дружби в мережі не буває?

57% людей знайомляться в Facebook перш, ніж зустрічаються в реальному житті обличчям до обличчя.

За новорічні свята користувачі Facebook виклали в мережу 750 000 000 фотографій.

Один мільйон посилань поширюється в Facebook кожні 20 хвилин.

Щогодини в Facebook 4,5 мільйона чоловік отримують запрошення на якийсь захід.

Людей із сімейним статусом «одинокий» в Facebook більше, ніж усіх разом узятих одружених, заручених і тих, у кого «все складно».

Щохвилини сто тисяч користувачів стають друзями в Facebook.

66% користувачів соціальних мереж використовують мобільні пристрої для спілкування в мережах.

Половина всіх користувачів проводить від однієї до п'яти годин на тиждень за спілкуванням у соціальних мережах.

Кожну секунду 8 людей на планеті стають частиною будь-якої з існуючих соціальних мереж.

Кількість пошукових запитів в Google перевищила один мільярд на день.

Деякі з представлених фактів можуть стати прикладом, інші - натхненням. Головне, не забувати, що не зважаючи на всю привабливість соціальних мереж, справжнє життя все-таки за межами віртуальних сторінок.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини