Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:17:26

Застраховані особи чернігівщини та члені їх сімей вже отримують путівки Фонду

14.02.2013   10:46Агенцiя

У рамках реалізації програми Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності щодо відновлення здоров'я застрахованих осіб і членів їх сімей, з січня поточного року, розпочато санаторно - курортне та відновлювальне лікування.

Загальна кількість путівок по відділенню на I квартал - 732 (на суму 4,1 млн. грн.), у тому числі, для санаторно - курортного лікування дорослих - 652, для лікування дитини у супроводі дорослого - 70, до відділень реабілітації санаторно - курортних закладів - 10.

В наявності є путівки на курорти Трускавця - 116, Криму - 131, Закарпаття - 40, Хмільнику - 29, Прикарпаття - 39, Одеси - 52, Миргороду - 33, Приазов'я - 33 та інші. До санаторію "Остреч" (м. Мена) передбачено 109 путівок.

За профілями захворювання найбільша кількість путівок для лікування органів травлення - 224, нервової системи - 137, органів опору та руху - 125, дихання - 73, кровообігу - 84. Водночас у санаторних закладах є можливість пролікувати захворювання органів зору, обміну речовин та урологічні.

Путівки у відділення відновлювального лікування санаторно - курортних закладів розподілені: обласному кардіологічному диспансеру - 5, обласній лікарні - 4, обласній дитячій лікарні - 1.

Застрахованим особам вже видано майже 600 путівок до оздоровниць Трускавця, Миргорода, Закарпаття, Криму тощо.

Отримати санаторно - курортне лікування можуть застраховані особи (наймані працівники), а саме: фізичні особи, які працюють за трудовим договором (контрактом) на підприємстві, в установі, організації незалежно від форм власності, виду діяльності та господарювання, або у фізичної особи за умови сплати страхових внесків власником або уповноваженим ним органом, а також добровільно застраховані особи, які сплачують єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, у тому числі з тимчасової втрати працездатності.

Для отримання путівки застрахованій особі треба звернутися у комісію із соціального страхування свого підприємства, установи, організації (уповноваженого)  із заявою і медичною довідкою форми 070/о, яку має видати лікарсько консультаційна комісія лікувального закладу.
Заявка страхувальника про виділення путівок, яка подається до міжрайонних, Чернігівської міської виконавчих дирекцій обласного відділення Фонду (за місцем його реєстрації), формується на підставі заяв застрахованих осіб за наявності медичних показань.

Путівки видаються за основним місцем роботи застрахованої особи в період відпустки з частковою оплатою їх вартості. Сьогодні часткова оплата застрахованої особи за отриману путівку становить: у двомісний номер - 20% її вартості; для лікування дитини в супроводі дорослого - в розмірі 15% її вартості; для лікування двох дітей в супроводі дорослого - в розмірі 10% її вартості.

Додаткову інформацію щодо санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та членів їх сімей можна отримати в міжрайонних, Чернігівській міській виконавчих дирекціях.

                  
Прес - служба виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини