Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:25:24

Чернігівські ковзанки: емоції гасять мороз!

08.01.2013   08:27Агенцiя

Канікули, як і зима, у розпалі. Хтось їде в засніжені Карпати, хтось відсиджується вдома. А хтось знає: краще гір можуть бути… не тільки гори. На щастя, прихильників цієї думки стає дедалі більше, зокрема, чернігівців, які не збираються перезимовувати в найсумніший спосіб. Адже до уваги істинних сіверян – жерців снігу, ключок і ковзанів – у Чернігові цього року діє більше десятка льодових майданчиків. А сюди, як відомо, – жодних віз, митниць, декларацій та прописок, лише бажання здорово провести час.

Чернігівські ковзанки

Чернігівські ковзанки

Найбільша ковзанка

Як дім будується не зі слів, а з цеглин, так і стосовно долі ковзанок: ніщо саме по собі не відбувається. Приклад цьому – льодовий майданчик у 16-му кварталі по вул. Комсомольській, що працює вже два тижні. Відродився він три роки тому завдяки депутату міськради Артему Стаху, відповідно, працює вже третій сезон. Рідний йому і кільком поколінням мікрорайону спортивний майданчик, розташований перед будинками, а також секції та футбольні ворота, були поновлені за рахунок депутатського фонду, а також активної допомоги мешканців, які виявилися небайдужими до такої ініціативи. А до того він востаннє заливався в 1988 році, коли ще було соромно не займатися спортом, і таких “арен” було чи не в кожному дворі.

Сьогодні активними користувачами є не тільки місцеві дітлахи й дорослі, а навіть мешканці з інших районів. Визначальним чинником популярності ковзанки, по-перше, є її взірцево якісне покриття, котре “опікуни” щосезону покращували, доки не довели до майже ідеального стану. Також це єдиний льодовий майданчик у Чернігові, де навіть дорослі можуть кататися безкоштовно – зі своїми ковзанами. Працює він щоденно від 10-ї до 22 години (у вихідні – від 11-ї), але слід враховувати, що в першу годину роботи він “блокується” хокеїстами. Прокат ковзанів на півгодини коштує 10 грн., на годину –

20 грн. Це правда, що на цій ковзанці виросло не одне покоління, як правда й те, що справа продовжується. Вже за перший сезон тут із батьками навчилися кататися ще найменшенькі, які тепер вже приводять своїх друзів, адже атмосфера на ковзанці дуже доброзичлива.


Школи “рулять”!

Ще одним місцем поклоніння крижаній стихії для юних відчайдухів є школи. За словами начальника управління освіти Володимира Купріяненка, цього року до послуг ковзанярів таких осередків побільшало. З самого початку були залиті ковзанки шкіл
№ 24 (стала у два рази більшою, ніж раніше), № 27, № 20, № 12, № 19. Три останні – з коробками, оновленим прокатним фондом і вартістю користування ковзанами 20 грн. за годину (ЗОШ № 20 – за півтори години, плюс прокат 50 грн. доба). Години роботи приблизно однакові: 15.00–22.00, вихідні – від 11-ї до 22-ї (перша половина дня – для школярів). Слід врахувати, що перша зі списку є безкоштовною для школярів і не надає послуг прокату ковзанів.

До речі, дерев’яні коробки на території шкіл № 19 і 28 були зроблені ще торік завдяки міській федерації хокею, але останню, що на Ремзаводі, цього року перенесли на вул. Доценка, 22 – у школу № 12 (ціна така сама). Окрім того, при найпершій партії морозів будуть залиті ковзанки шкіл № 14, 33. Тож можливість підготуватися до “Золотої шайби” та й просто розвіятись у школярів є. Також з цього року федерація хокею розпочинає навчання юних хокеїстів, що включатиме і відпрацювання навичок фігурного катання, але це не дозвілля, а справжній навчальний процес.

Було б несправедливо не згадати ще два традиційних місця, де емоції, перемагаючи кригу, б’ють за край. Це відомий чернігівцям центральний парк, де танцмайданчик взимку трансформується в льодову арену, а також стадіон “Хімік” (по вул. Щорса, 72). Вартість входу в першому – 15 грн., у другому – 10 грн. (при наявності учнівського квитка – 5 грн.). На “корді” прокат ковзанів обійдеться у 25 грн.
(15 грн. півгодини), а ось на “Хімік” слід приходити зі своїм спортінвентарем.

http://vid.cn.ua/content/view/7981/65/

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини