Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Понеділок, 16 вересня, 21:55:24

6 вересня: цей день в Україні і світі

06.09.2024   09:51Агенцiя

ДЕНЬ 926 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 926 RUSSIAN AGRESSION


6 вересня відзначають День читання книг, День кавового морозива, День ледачих мам, День перерви на мистецтво, День боротьби з прокрастинацією.

В Україні - День адміністратора Центру отримання адміністративних послуг.

Православна церква - чудо архістратига Михаїла; святих мучеників Євдоксія і тих, хто з ним.

День адміністратора ЦНАПу

Встановлений Кабінетом Міністрів України в 2021 році.

Ця подія присвячена вшануванню та відзначенню ролі працівників, які забезпечують ефективне та якісне надання адміністративних послуг громадянам і бізнесу. Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) спрощують доступ до державних послуг, зменшують бюрократичні бар'єри та прискорюють процедури отримання документів.

День боротьби з прокрастинацією

Психологи вважають, що відкладання важливих справ до останньої хвилини є джерелом численних проблем - від низьких оцінок у школі до труднощів із кар'єрою та здоров'ям. Тому подоланню цієї звички присвячена спеціальна подія - День боротьби з прокрастинацією, який відзначають щороку 6 вересня.

Цього дня:

1928 - Народний комісар освіти УРСР Скрипник Микола Олексійович затвердив "Український правопис 1928 року", який ще називався "скрипниківським", "харківським", що діяв до 1933 року;

1939 - Третій Рейх окупував Краків;

1952 - У Женеві підписано Всесвітню конвенцію про авторське право;

1974 - Офіційне відкриття АЕС "Козлодуй" у Народній Республіці Болгарія;

1989 - Через комп'ютерну помилку 41 тисяча парижан отримали листи, які сповіщали про те, що замість порушень правил дорожнього руху ними скоєні вбивства і грабежі;

2007 - Національний банк України випустив в обіг пам'ятну монету "Іван Богун" із серії "Герої козацької доби";

2022 - Початок контрнаступу України в Харківській області.

Пам'ятні дати:

1863 - Дмитро Граве, український математик, почесний академік АН СРСР;

1897 - Іван Микитенко, український прозаїк, драматург;

1924 - Михайло Брайчевський, український історик.

Церковне свято

Щороку 6 вересня віряни вшановують пам'ять архістратига Михаїла.

Це свято, відоме всім як Михайлове чудо, має свою історію. У християнина Архипа була німа дочка, яка почала говорити після того, як випила святої джерельної води. На знак подяки Архип побудував поруч із джерелом храм, який почали відвідувати сотні людей. Але язичники намагалися затопити споруду, для цього вони з'єднали дві річки, які текли поруч, в одну. Для порятунку храму Архип молився святому архангелу Михаїлу, який завдав удару по язичниках. Своїм мечем він зробив ущелину в горі, завдяки чому вода відступила. Це місце отримало назву Хони (ущелини).

Відтоді православні християни почали святкувати Михайлове чудо.

Іменини: Андрій, Всеволод, Давид, Денис, Дмитро, Іван, Кирило, Костянтин, Макар, Михайло.

Останні новини Чернігівщини

У Прилуках поліцейські викрили чоловіка, який незаконно отримав лікарські наркотичні засоби на 500 тисяч гривень для подальшого збуту 11:50

Співробітники відділу кримінальної поліції встановили схему, за якою 34-річний місцевий мешканець систематично здобував «товар» для наркоторгівлі. Впродовж 2021-2023 років зловмисник отримав у медзакладах майже 500 блістерів обмежених в обігу таблеток метадону.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:47

Протягом минулої доби зареєстровано 79 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 4 дорожньо-транспортні пригоди та 74 пожежі. Внаслідок цих подій 5 осіб постраждали.

На Чернігівщині браконьєр за допомогою електроструму наловив 83 кг риби на понад 180 тис.грн 11:15

15 вересня 2024 року Чернігівським рибоохоронним патрулем під час проведення рибоохоронного рейду на водоймах Прилуцького району викрито грубе порушення Правил рибальства.

“Rock залежність” у філармонійному центрі 09:13

Зануритися в море енергії та драйву рок-концерту, де потужні гітарні рифи поєднуються з пристрасними звуками рояля, віолончелі, скрипки, запросили чернігівських глядачів учасники харківського проєкту “Rock залежність”.

Виключення з реєстру єдиного податку за порушення умов діяльності 09:07

Щодо анулювання реєстрації платника єдиного податку шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі не виконання обов’язку щодо виключення заборонених видів діяльності або переходу на сплату інших податків і зборів

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини