Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 19 вересня, 04:17:42

7 серпня: цей день в Україні і світі

07.08.2024   09:32Агенцiя

ДЕНЬ 896 РОСІЙСЬКА Агресія - DAY 896 RUSSIAN AGRESSION

7 серпня святкують День професійного спікера.

Православна церква вшановує пам'ять святого преподобного мученика Дометія.

День професійного спікера

Ідея святкувати цей день виникла через важливість публічних виступів у нашому житті. Багато людей відчувають страх перед виступами, але професійні спікери долають цей страх і використовують свої навички для передачі знань та досвіду.

Громадські промовці мотивують своїх слухачів до змін. Це може бути спроба зупинити або почати щось, спробувати щось нове або досягти своєї мети.

Публічний виступ важливий, оскільки спікер може мотивувати інших рухатися в тому напрямі, в якому вони хочуть, може мотивувати інших бути кращими.

Ще цього дня:

1960 – Кот-д'Івуар проголосив незалежність від Франції;

1964 - У США прийнято Тонкінську резолюцію, яка дозволила розширити участь США у війні у В'єтнамі.

1968 – У Лондоні українські емігранти закидали камінням посольство Радянського Союзу;

1970 – Проведено перший комп'ютерний шаховий турнір;

1993 – Частину Букінгемського палацу відкрили для туристів;

1998 - Терористичні атаки проти посольств США у Кенії та Танзанії, в результаті яких загинуло 258 осіб;

2000 – Японці винайшли водневий електромобіль;

2008 – Початок російсько-грузинської війни;

2016 - Початок "стрілянини на півночі Криму" - інсценована спецпровокація російських спецслужб з метою імітації "нападу диверсантів ГУР МО України" нібито закинутих із материкової України до Криму. Провокація закінчилася 11 серпня терміновим розглядом справи у РБ ООН за заявою України.

Пам'ятні дати:

120 років від дня народження Ральфа Джонсона Банча (1904-1971), американського політичного діяча, політолога, дипломата, лауреата Нобелівської премії миру (1950).

Церковне свято

День пам'яті святого преподобного мученика Дометія

Дометій народився Персії в язичницької родині. Він прийняв християнство і залишив своє рідне місто, щоб уникнути переслідувань за віру.

Після хрещення присвятив своє життя Богові та став ченцем. Дометій приєднався до монастиря, де жив у аскетичному подвигу, займався молитвою і постом.

Пізніше залишив монастир і оселився в пустелі біля міста Нісібіс, де продовжував свій подвижницький шлях, вів життя пустельника, віддавав увесь свій час молитві та духовним роздумам.

Дометій був відомий своїми чудесами і зціленнями, що приваблювало багатьох людей. Завдяки його проповідям багато хто прийняв християнство. За часів гонінь на християн за імператора Юліана Відступника, Дометій був схоплений і страчений за віру. Він прийняв мученицьку смерть, залишаючись вірним Христові.

Іменини: Олександр, Олексій, Антон, Опанас, Василь, Дмитро, Іван, Михайло, Петро.

Останні новини Чернігівщини

Урядовий проєкт

Урядовий проєкт "Армія відновлення" на Чернігівщині 17:45

Станом на 17.09.2024 року Чернігівська область у трійці лідерів серед регіонів України по кількості виданих направлень на суспільно корисні роботи.

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів

Місцеві бюджети Чернігівщини протягом січня-серпня 2024 року поповнились на 5,8 мільярдів гривень податків та зборів 17:43

За інформацією Головного управління ДПС у Чернігівській області, до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-серпень 2024 року надійшло 5,8 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,8 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

Юні спортсмени Чернігівщини здобули бронзу на чемпіонаті України з бойового самбо 17:33

13-15 вересня 2024 року у місті Київ проходив чемпіонат України з бойового самбо, розділ "Про-фул" по 5-ти віковим категоріям.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 13:09

Протягом минулої доби зареєстровано 38 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду, 36 пожеж. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

На Чернігівщині судитимуть агента фсб рф, який передавав дані про місця дислокації ЗСУ та розташування блокпостів 11:34

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини