Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 17 травня, 04:51:36

Скасувати рішення начальника МВА та відновити рух транспорту: Олександр Ломако звертається до Ради оборони області

02.05.2024   14:57Агенцiя

Про це в.о. очільника Чернігова повідомив через свій Telegram-канал, публічно звернувшись до Ради оборони області.

    – Зараз терміново необхідно провести Раду оборони області. Дії голови Чернігівської МВА Брижинського в умовах воєнного стану несуть загрозу безпеці чернігівців. Прошу голову ОВА вжити невідкладних заходів щодо подолання наслідків дій підлеглого чиновника та відновлення руху транспорту в місті. Звертаюся до правоохоронців перевірити наявність корупційної складової та ознак порушення закону в діях Д.Брижинського, – йдеться у зверненні Ломако.

Також в.о. міського голови звернувся до перевізників, аби вони вжили заходів та знайшли можливість відновити рух  транспорту, адже їх робота «містить значну складову соціальної відповідальності».

 Зазначимо, 1 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково було зупинено. У вечірній час не працював вже жоден автобус із 101, який вранці виїхав з автопарку, а тільки машини комунального «ЧТУ».

Від ранку, 2 травня, послуги громадських перевезень надають тільки 58 тролейбусів та п'ять автобусів КП «ЧТУ».

Всі перевізники, які обслуговують автобусні маршрути, повідомили ще 1 травня,  що вимушені припинити надання цих послуг, у зв'язку з тим, що начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський не підписує платіжні доручення, а отже, не пропускає оплату часткової компенсації за здійснені в березні громадські перевезення.

    – Через дії начальника міської військової адміністрації частково зупинився рух громадського транспорту. Тисячі чернігівців не змогли доїхати на роботу, до шкіл, лікарень, або церков на велике релігійне свято. Підстава: рішення призначеного зверху чиновника – начальника військової адміністрації Чернігова пана Брижинського, – каже Ломако і тут же повідомляє реальну причину таких дій начальника МВА. – Місто відмовилося на вимогу чиновника віддати частину землі наближеним до нього особам і він заблокував платежі перевізникам. Навіть підставу вигадав: начебто проти збільшення суми компенсації перевізникам. Але це не так. Брижинський підписав платіжки із необхідною сумою в 9 млн грн 15 лютого за надані послуги в січні. Таку саму платіжку, на суму у 9 млн, згідно графіку він підписав у березні. А в квітні почався шантаж через земельне питання. Місто,отримало чіткий сигнал Брижинського: не отримає землю – не буде їздити транспорт.

Олександр Ломако вимагає розблокувати роботу транспорту і не обмежувати права та свободи чернігівців.

– Це не тому, що, як цинічно зауважив цей чиновник, комусь ліньки пройти 5 кілометрів пішки. Це про права та свободи. Чернігівці платять податки і живуть в цьому місті. І жоден чиновник не має права обмежувати права людей, а тим більше брати їх в заручники.
 
Наголошую, що президент призначив пана Брижинського начальником військової адміністрації. Його обов’язки - це питання безпеки міста: укриття, цивільний захист, підвищення обороноздатності міста (чого він, на жаль не робить), а не організація власного збагачення та збагачення його оточення. Тому я закликаю військову адміністрацію припинити шантаж і чвари, та зайнятися тим, для чого були призначені президентом ці чиновники. Захищати людей від ворога, а не знущатися над ними. І, нарешті, зрозуміти, що чернігівці – не ворог. Справжній ворог – на 180 градусів північніше. Воювати треба не один проти одного, а за Україну, – йдеться у зверненні Ломако.

Пресслужба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку 14:37

Близько чотирьох тисяч дітей в Україні щороку залишаються без батьківського піклування. З війною ця проблема набула особливого значення. Діти, на жаль, втрачають батьків, але жоден заклад не здатен замінити дитині сім'ю, забезпечити тепло і родинний затишок, подарувати дитинство.

11 шкіл області – з власними сонячними електростанціями 14:22

Коштом французької організації «Електрики без кордонів» (Electriciens sans frontieres) 11 закладів освіти в дев’яти громадах Чернігівської області найближчим часом запустять власні сонячні електростанції.

У Чернігові відкрили набір на безкоштовні курси польської мови для дорослих: як зареєструватися? 14:19

У Чернігові на базі освітньо-культурного простору Гончаренко центр запустили набір на безоплатні курси польської мови для дорослих. Навчання повністю безоплатне, а опанувати мову можна як «з нуля», так і з середнього рівня.

97% роботодавців декларують, що готові взяти ветеранів на роботу 10:50

Для 39,4% ветеранів, чинних та майбутніх, одна з головних проблем у цивільному житті — труднощі з пошуком роботи.

Як обрати найкращий односолодовий віскі 10:37

Світ односолодового віскі надзвичайно різноманітний і захоплюючий. Цей напій вважається втіленням виноробних традицій та майстерності. Вибір віскі - це мистецтво, що вимагає певних знань та досвіду. Чи шукаєте ви напій для особливого вечора, чи хочете розширити свої горизонти, наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини