Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 09:50:42

Комплексна програма «Оборона. Повага. Підтримка», передача пікапів та виплати мобілізованим: рішення 37-ої сесії Чернігівради

09.02.2024   09:37Агенцiя

Затверджено низку рішень, які пов'язані з підтримкою Збройних Сил України. Восьмого лютого під час 37-ої сесії Чернігівської міської ради депутати та депутатки розглянули та затвердили програму «Оборона. Повага. Підтримка», фінансову підтримку мобілізованих, передали придбані машини та обладнання військовим частинам, затвердили створення ветеранського простору.

«Оборона. Повага. Підтримка»

Відповідну міську комплексну програму на 2024 рік затверджено рішенням сесії.

Чернігівська міська територіальна громада з першого дня широкомасштабної російсько-української війни робить свій внесок у підвищення обороноздатності міста та України, і зміцнення української армії. Це здійснюється шляхом надання прямої фінансової підтримки та покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин ЗСУ, реалізації заходів тероборони, розвитку системи реабілітації військовослужбовців, вшанування пам’яті полеглих, підтримці родин загиблих Захисників та Захисниць тощо. Всі перелічені заходи наразі об'єднані в єдину комплексну програму. Загальна сума, яка спрямовується на підтримку та допомогу військовим у 2024 році (з усіх джерел: міського та державного) —  1 млрд 586 млн грн.

 
20 тисяч гривень кожному мобілізованому
У 2024 році кожному мобілізованому, зареєстрованому у місті Чернігові, з міського бюджету виплачуватиметься одноразова фінансова допомога у розмірі 20 тис. грн. Це рішення також знайшло підтримку у сесійній залі.

 
Ветеранський простір
Також депутати затвердили створення комунального некомерційного підприємства «Ветеранський простір». Він працюватиме з ветеранами. Соціальні працівники та психологи допомагатимуть адаптуватися до цивільного життя захисникам та захисницям після їх звільнення з військової служби.
В планах обладнати там, зокрема, спортзал для реабілітаційних занять та конференц-зал, аби була можливість проводити тренінги для ветеранів.

 
Пікапи та обладнання для військових частин
Рішенням сесії також передано п'ять автомобілей типу «Пікап» одній із військових частин, яка звернулася з проханням про придбання до Чернігівської міської ради. Їх купили за кошти бюджету Чернігівської міської територіальної громади.
Ще кілька рішень стосувалися передачі іншим військовим частинам раніше придбаної для них пилорами, запчастин  для підтримання та відновлення колісної техніки, іншого обладнання, відповідно до їх звернень.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.