Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:30:46

Архієпископа Білоцерківського Євстратія возведено в сан митрополита

02.02.2023   21:29Агенцiя

Сьогодні 2 лютого, рішенням Синоду Православної Церкви України, створено нову Білоцерківську єпархію відокремленням від Київської єпархії

До її складу увійшов Білоцерківський район, а саме: Білоцерківський, Сквирський, Володарський, Тетіївський, Таращанський, Ставищанський, Рокитнянський і частина Васильківського.
Керуючим єпархією призначено Архиєпископа Євстратія (Зоря).

Рішенням Синоду керуватиме Чернігівською єпархією єпископ Антоній Фірлей.

Євстратій: "Понад 11 років віддано служінню на Чернігівщині. Тут - залишаються не лише роки, але й частичка душі та серця, моя любов і молитви про пастирів та паству. Простіть і благословіть!".

Народився Антоній Фірлей 16 вересня в с. Лоєва, що на Івано-Франківщині. Навчався у Волинській духовній семінарії УПЦ Київського Патріархату. Проходив службу у Кіровоградській та Житомирській єпархіях. У жовтні 2011 року з благословення Патріарха Філарета, зачислений до кліру Полтавської єпархії, де проходив служіння як настоятеля Свято-Гергіївської парафії с. Білоцерківці, Пирятинського району. Був секретарем керівника Полтавської єпархії.

23 травня 2022 року Синод ПЦУ обрав архімандрита Антонія Фірлея єпископом Бориспільським, вікарієм Київської єпархії.

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.