Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:02:09

Відзначення Дня Гідності і Свободи у Чернігові

21.11.2022   16:31Агенцiя

21 листопада у Чернігові відзначили День Гідності і Свободи. «Святкуємо разом, збираємося окремо, щоб збити ворогу приціл», — так органи влади і громадськість вирішили розосередженно провести меморіальні заходи в умовах війни та ракетного терору цивільного населення російським агресором.

Ще до початку робочого дня В’ячеслав Чаус, голова Чернігівської обласної військової адміністрації, вшанував пам’ять Героїв Небесної сотні, поклав квіти до Меморіальної стели на честь Захисників України, які під час Революції Гідності віддали своє життя за нашу свободу в першому переможному зіткненні з російським агресором.

 

«Пам'ятаємо справжніх! Пам'ятаємо незламних! Пам'ятаємо Героїв! А нам гідно продовжувати їхню справу вім’я Українського народу. Тепер вся країна — Майдан», — наголосив він.

Пізніше представники громадськості, Чернігівської міської ради та Українського інституту національної пам’яті поклали квіти до Меморіальної стели «Небесна Сотня».

«Як в Україні, так і на Чернігівщині, події Революції Гідності, як і під час Помаранчевої революції, відбувалися узгоджено. Громадянське суспільство нашого регіону показало, що воно не відстає від загальнонаціональних процесів. Українські патріоти Чернігівщини зробили вагомий внесок у повалення проросійського, антинародного режиму Януковича. За перемогу Революції Гідності заплачено кров’ю. Важливо, що разом із молодою генерацією до боротьби стали рухівці – активні учасники відновлення незалежності України 1989—1992 роках», — підкреслив Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам’яті в Чернігівській області.

«Вистояли Майдан, вистоїмо і зараз! Гідність та Свобода — чесноти українців, прошиті в генетичному коді. Нація, яка здатна самоорганізовуватися, гідна жити у вільній державі. Підтвердження цьому — боротьба та супротив українців тим, хто порушив право на мирне життя XXI століття», — наголосив Олександр Шевчук, депутат, начальник управління культури та туризму Чернігівської міської ради.

«Прийшов час увічнити пам’ять Героя Небесної Сотні Віктора Орленка в назві однієї з вулиць обласного центру. Він уродженець с. Талалаївка Ніжинського району. 12 лютого 2016 року рішенням міської влади вже названі вулиці на честь земляків — Героїв Небесної Сотні Андрія Мовчана і Василя Прохорського. Суспільство має пам’ятати тих, хто віддав своє життя за нашу свободу», — висловив пропозицію, яка вже давно визріла в суспільстві, Сергій Черняков, активний учасник відновлення незалежності України, Помаранчевої революції та Революції Гідності. Її підтримали активісти боротьби за чесні вибори та Євромайдану Володимир Хомич і Андрій Глухенький.

Прикметно, що в Чернігові не тільки відбулися такі організовані заходи відзначення Революції Гідності і Свободи, її Героїв. Громадяни, по одному, вдвох — втрьох підходили до Меморіальної стели «Небесна Сотня» покласти квіти або просто згадати минулі події.

ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ – ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ!

Сергій Горобець, Український інститут національної пам’яті

 

 


 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини