Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:54:19

білорусь біля України готує аеродроми, казарми та залізницю для військ рф

30.09.2022   21:53Агенцiя

У білорусі спостерігається розбудова військових аеродромів, будівництво казарм, а також перевірка білоруської залізниці для перевезення ешелонів з військовослужбовцями.

Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов.

«В межах Волинської Рівненської, Житомирської, Чернігівської та Сумської областей обстановка характеризується як стабільна та контрольована. Угруповання військ продовжує вести стабілізаційну операцію. Триває комплекс навчань в прикордонних районах областей, що межують з білоруссю, із залученням ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ на Нацполіції», - повідомив Громов.

За його словами, на Волинському, Житомирському та Київських напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Водночас агресор не залишає спроб втягнути білоруський народ у війну.
Читайте також: Прикордонники не фіксують загрозливих змін з боку білорусі

«Так, за отриманими даними, на військовому аеродромі Лунінець - це кордон Рівненської області, 50 км від державного кордону з Україно - продовжуються заходи з розбудови аеродрому. Проводиться ремонт старих будівель та споруд, казармених приміщень для військовослужбовців, гуртожитків для особового складу, складських приміщень та ні., що ймовірно вказує на наміри довготривалого використання його інфраструктури в тому числі підрозділами зс країни-агресора», - зазначив Громов.

Крім того, на території білоруського аеродрому Зяблівка, що у 25 км від Чернігівщини, також тривають інженерні роботи. «Продовжує прибувати зенітно-ракетний дивізіон С-400, а також низка радіолокаційних станцій», - додав представник Генштабу.

За його словами, в районі Саковичі, що в 180 км від кордону з Житомирською областю, відмічені елементи ракетного дивізіону «Іскандер».

Також тривають заходи щодо готовності білоруської залізниці до перевезення військ.

Бригадний генерал, крім іншого, повідомив, що за наявною інформацією, під керівництвом осіб з ПВК «вагнер» триває підготовка співробітників білоруського приватного охоронного підприємства «Гарт сервіс». Дана організація з’явилась в білорусі у 2020 році перед виборами та масовими протестами. Указ лукашенка дозволив співробітникам цієї структури застосовувати вогнепальну зброю. Його функції близькі до ПВК «вагнер».

Громов також повідомив, що на тлі проведення у рф мобілізації до білорусі з метою втекти від призову за період з 22 до 25 вересня авіасполученням прибуло понад 3300 чоловіків.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини