Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:24:52

Росіяни готують порцію гадощів на 24 серпня: під прицілом опиняється увесь кордон

20.08.2022   10:44Агенцiя

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі "FreeДом".

«На мій погляд, в білорусі іде підготовка, і скоріш за все, вони будуть робити масований удар. Масований удар – це залучення максимальної кількісті пускових установок, або максимальної кількості випущених ракет", - каже експерт.

За його словами, вдарити по Україні можуть з трьох боків, так, як це було під час обстрілу Кременчука.

"Згадайте, коли був масований удар по Кременчуку. Тоді було 74 ракети з трьох напрямків: Білорусі, Російської Федерації і Чорного моря. Скоріш за все, можливий варіант саме такий: що з трьох боків буде завдано удару", - зазначив Жданов.

Опозиційне видання «Беларускі Гаюн» постійно публікує дані про переміщення військової техніки дорогами білорусі. Зокрема, і російської армії теж. 

У білорусі офіційно подовжили спільні з росіянами військові навчання до 20 серпня. Тож, неподалік Мінська облаштували наметове містечко, куди ще 16 серпня вранці по трасі Р17, Брест → А.М. Мухівець (Брестський район) рухалась колона зс рб: 3 Газ-66, 5 Зил-131, 3 тентові Урали, польові кухні, причіп з бочкою з водою.

Також убік Мінська по трасі М1 рухалися 15 Уралів з польовими кухнями та біотуалетами. 

Моніторингова група повідомляє: усередині країні військовий трафік - звична річ: мова іде про десятки танків, бронеавт, ЗРК, тощо.

Також білоруси облаштовують польові військові містечка уздовж кордону з Волинню та Житомирщиною - у Пінському районі Брестської області. Туди також підвозять кухні і біотуалети, трали з технікою. 

Як відмічає моніторингова група, левова частка активностей військових зосереджена саме на заході та південному заході. Якомога ближче до кордонів з Польщею, Литвою та Волинню. А от на південному сході у Гомельській області - навпаки, руху техніки та військової сили в останні дні майже не спостерігається. 

Як раніше інформував Гаюн, у гомельському аеродромі у Зябрівці (22 км від кордону з Чернігівщиною) вже зосередили чималу кількість ракет та ЗРК.

Час Чернігівський

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини