Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:50:48

Чернігівський міський голова зустрівся з волонтерами та представниками громадських організацій з нагоди Дня молоді

12.08.2022   15:24Агенцiя

У Чернігові волонтерів, представників громадських та благодійних організацій, інших об’єднань, що надають підтримку дітям та молоді, нагородили почесними відзнаками Чернігівської міської ради сьогодні, 12 серпня.

Цього дня Україна вперше разом із усім світом відзначає День молоді.

До 2022 року в Україні День молоді щорічно припадав на останню неділю червня. Тобто подія мала б відбутися 26 червня 2022 року. Однак молодіжні організації та рухи подали ініціативу про перенесення святкування на іншу дату, коли проводять Міжнародний день молоді в усьому світі. Так молоді люди хотіли показати своє бажання інтегруватися до європейської спільноти. Ініціативу підтримали і президент підписав відповідний указ.

Звертаючись до присутніх, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зауважив, що в усіх процесах державотворення молодь завжди відігравала значущу роль. Він побажав присутнім бути завжди відданими країні й рідному місту, а Україні – перемоги.

— Я думаю, що у нас найпрекрасніша молодь. У цей важкий період російської військової агресії наша молодь проявила себе надзвичайно патріотично. З перших днів вона прийшла отримувати зброю, щоб вступати в ряди тероборони, не шкодуючи свого життя.

Багато молоді доєдналиося потім у статусі волонтерів. Волонтерський рух у місті був дуже потужним, і коли Чернігів був в оточенні, це багато в чому відіграло значну роль і місто втрималося. Завдяки цьому, в принципі,було достатньо продовольства, медичних препаратів. 

Сьогодні наше місто знаходиться у надзвичайно скрутному становищі, що, на жаль, впливає безпосередньо на перспективи економічного розвитку й майбутнє Чернігова. Тому хочу закликати вас до свідомого патріотизму й залишатися у Чернігові: працювати, створювати сім’ї, будувати великі й малі підприємства та збільшувати ВВП країни, сплачувати податки, розвивати Чернігів. Хотілося, щоб місто мало серйозні перспективи розвитку та не поступалося іншим обласним центрам України. А це не може бути без молоді, тільки з вами, — підкреслив Владислав Атрошенко.

З привітаннями та словами підтримки до присутніх звернувся й начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Дериземля.

— Саме цього дня вперше ми з усім цивілізованим світом відзначаємо День молоді, але цього року він особливий. Без перебільшення, молодь — це майбутнє країни та кожного міста. Я радий тут бачити одних із найактивніших представників молоді Чернігова. Цей рік дуже сумний, тому що гине молодь, захищаючи Чернігів та Україну. Це та молодь, яка творить сучасну історію України. Всі ми сподіваємось, що перемога України відбудеться якомога швидше, — сказав Андрій Дериземля.

За активну громадську, волонтерську діяльність та з нагоди Дня молоді Подяка Чернігівського міського голови оголошена:

  • Сергію Безбородько, виконавчому директору ГО «Еко Місто Чернігів»;
  • Денису Дроню, голові Молодіжної ради при Чернігівському міському голові;
  • Колективу благодійної організації «Благодійний фонд «7Я».

За активну участь у реалізації молодіжної політики та з нагоди Дня молоді Подяка управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради оголошена:

  • ВСПР – відкритий сучасний простір для розвитку;
  • Наталії Горох, майору поліції, старшому інспектору ювенальної превенції відділу превенції Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області;
  • Чернігівській молодіжній міській раді;
  • Тетяні Романовій, виконавчій директорці ГО «Агенція міських ініціатив», співзасновниці Волонтерського об’єднання «Балсанка»;
  • Молодіжній раді при Чернігівському міському голові;
  • КЗ «ПНЗ «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» Чернігівської міської ради;
  • Ользі Становській, керівниці програми «Безпечний простір»;
  • Чернігівському обласному молодіжному центру;
  • Микиті Маківчук, волонтеру управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини