Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:34:50

Родинам загиблих поліцейських Чернігівщини вручили державні нагороди

14.06.2022   16:39Агенцiя

Володимир Настич, Дмитро Лук’яненко, Дмитро Музирьов, Олексій Христенко, Олександр Яцик – поліцейські, які з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну ціною власного життя стояли на захисті області та Чернігова.

 Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові п’ятеро поліцейських нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Державні нагороди України 14 червня батькам та дружинам загиблих захисників вручили Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, начальник Головного управління Національної поліції у Чернігівській області Володимир Нідзельський та заступник голови обласної військової адміністрації Дмитро Іванов.

– Ще до початку російського вторгнення поліція Чернігівщина працювала в посиленому режимі та забезпечувала охорону об’єктів критичної інфраструктури. По одному з таких об’єктів – центру керування польотами Ніжинського авіазагону – ворог завдав удару 24 лютого. Внаслідок влучання крилатої ракети в перші години війни загинув наш колега Олександр Яцик, – сказав керівник поліції Чернігівщини Володимир Нідзельський. – 28 лютого ми отримали від військового командування завдання: не допустити проникнення ворога в місто в районі села Киїнка. Наші поліцейські спецназівці разом з військовими та мирними жителями села потрапили під інтенсивний обстріл ворога. Військові рф застосували системи залпового вогню «Смерч». На жаль, Дмитро Лук’яненко, Дмитро Музирьов, Володимир Настич та Олексій Христенок загинули. Вони сумлінно виконували свій службовий обов’язок та до кінця стояли на захисті громадян.

Міський голова, звертаючись до присутніх, висловив щирі слова співчуття:

— Це герої, які віддали найдорожче — своє життя за Чернігів, за Чернігівщину, за Україну. На жаль, і у нас немає іншого вибору, ми повинні захищати свою землю. Ніхто не може сказати, що це останні жертви. Люди віддають найдорожче для того, щоб Україна відбулася як держава. Я схиляю перед вами голову, як міський голова, від імені всіх мешканців Чернігова на знак подяки та знак пам’яті загиблих представників національної поліції.

Присутні вшанували пам'ять героїчно загиблих поліцейських хвилиною мовчання

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини