Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:32:04

Звернення голови Чернігівської ОВА В’ячеслава Чауса з нагоди Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

08.05.2022   09:43Агенцiя

Рідна нескорена Чернігівщино, вельмишановні ветерани Другої світової війни, воїни АТО/ООС та російсько-української війни! Шановні волонтери, рятувальники, медики, працівники критичної інфраструктури і всі, хто мужньо переживає сьогоднішній день!

Цьогорічні історичні дати всі ми переосмислюємо з глибоким трагізмом та незламною вірою. Дні пам’яті та примирення; перемоги над нацизмом у Другій світовій війні — привід для чергового звернення до уроків минулого.

Друга світова війна — найбільш кривава сторінка історії. Сторінка, яку стерти з пам’яті неможливо, як неможливо повернути тих, кого навічно забрали ігрища двох антилюдських режимів: нацистського та радянського.

Роль України у завершенні цього кровопролиття важко переоцінити. Так само, як й значимість усіх інших країн, що стали в бій за своє право на існування, за свою свободу.
Перемога над нацизмом у Другій світовій війні — це титанічна праця сотень народів, де нема виняткового місця для жодної держави.
На жаль, сьогодні українці знову змушенні класти життя, аби відстояти незалежне майбутнє.

Тоді амбіції загарбників підігрів німий страх міжнародної спільноти. Сьогодні ж Європа може опиратися на вже здобутий досвід: агресора треба зупинити там, де він є уже зараз.

І тоді, і зараз воїнів живить сила рідної землі. І тоді, і зараз — лише до Перемоги!
До чесної, справжньої, безспірної Перемоги людей-героїв!



📷 знімок зробила жителька Ягідного Ольга Меняйло під час окупації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини