Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:29:43

Чотири гектари чернігівської Кордівки віддали під урбан-парк

27.01.2022   16:17Агенцiя

У лісопарку Кордівка у Чернігові планують збудувати урбан-парк.


На сесії міської ради 27 січня депутати підтримали проєкт рішення, яким управлінню житлово-комунального господарства надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою ділянки площею 4 гектари в районі вулиці Савчука та вулиці 1-а Кордівка під будівництво урбан-парку.

За словами депутата міськради від партії “Рідний дім” Андрія Дериземлі, гроші на будівництво урбан-парку нададуть з державного бюджету. Коштуватиме він 70-80 мільйонів гривень.

Проєкт рішення він вносив з голосу, поспіх пояснив тим, що Чернігів – єдиний обласний центр, який досі не подав пропозиції розташування парку до Офісу Президента.

    «Нам треба терміново сформувати земельну ділянку, щоб потрапити в президентську програму. В цьому році на всій території України будуватимуть сучасні урбан-парки. Управління ЖКГ вже замовило проектну документацію, ми визначили спільно локацію, де це буде розташовано. Ця локація якраз відведена під спортивну територію».

Начальник управління земельних ресурсів міської ради Василь Дмитренко зазначив, що це – землі зони рекреації, а тому будь-які побоювання щодо можливої забудови цієї ділянки – безпідставні.

    «Ми більше за усе переживали, щоб він не суперечив концепції реконструкції міського парку культури, яка у нас вже є. Подивились – не суперечить. Навпаки, підсилює той проєкт», – сказав секретар міської ради Олександр Ломако.

Зі слів депутатки міськради від партії “Слуга народу” Олени Стрілець, урбан-парк об'єднує різні майданчики для спорту та вуличних культур. Зокрема, планують звести майданчики для баскетболу, вуличного футболу, танців, паркуру, скейт та bmx-парк, доріжки для бігу та інш. Він буде відкритим для відвідувачів цілодобово.

Проєкт рішення підтримали 30 депутатів, троє утримались.

Суспільне Чернігів

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини