Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 03:14:19

Бюджет Ніжинської міської територіальної громади на 2022 рік становить 588 млн.грн.

22.12.2021   08:56Агенцiя

21 грудня відбулася 18 сесія Ніжинської міської ради.

Міський голова Олександр Кодола разом з депутатами розглянули 75 проектів рішень та затвердили бюджет Ніжинської громади на 2022 рік.

Бюджет Ніжинської міської територіальної громади на 2022 рік становить 588 млн.грн. це фінансовий документ за яким протягом року буде жити вся громада.

Видатки бюджету Ніжинської міської територіальної громади на 2022 рік обраховані в сумі 584 493,0 тис.грн (з урахуванням погашення кредитів «Нефко»: доходи 588 238,9 тис. грн – 3 745,9 тис. грн), в т.ч. видатки загального фонду – 501 880,3 тис. грн., видатки спеціального фонду – 82 612,7 тис. грн., в тому числі бюджет розвитку 71 467,7 тис. грн.

- Враховуючи динаміку, ми при плануванні бюджету ми закладали і ризики. Це по платі за землю у зв’язку з прийняттям постанови №1147, яка передбачає зменшення надходжень від Укрзалізниці рівно на половину. Тобто якщо ми отримували 72 млн.грн в рік від Укрзалізниці земельного податку, то з прийняттям даної постанови наші надходження можуть зменшитися вдвічі. Серед офіційних трансфертів на сьогодні нам надана базова дотація 2млн.868 тис.грн, - йдеться у повідомленні Ніжинської міської ради.


Освітня субвенція – 130,5 млн.грн. Громада отримала дві освітні субвенції на утримання інклюзивно-ресурсного центру і на освіту дітей з особливими потребами.

А також субвенцію на медикаменти постраждалих від аварії на ЧАЕС.
Загальна сума – 2,5 млн. грн.

В межах бюджету розвитку запланований екологічний податок 451 тис.грн і бюджет розвитку в сумі 2 млн. і одна десята тисяч грн. від надходження від продажу землі майна.
Потреба на фінансування видатків бюджету визначено 827,5 млн грн.

На фінансування видаткової частини розділили видаткову частину на чотири частини. Це фінансування бюджетної сфери, фінансування міських цільових програм, фінансування капітальних вкладень і інших видатків (видатки благоустрою, утримання доріг).
Зокрема на фінансування бюджетної сфери передбачено – 389,9 млн. грн.
На фінансування міських цільових програм – 94,3 млн грн.
На капітальні видатки – 53 млн. грн. при потребі 98 млн. грн.
На видатки благоустрою і утримання доріг – 32,3 млн . грн. при потребі 53 млн. грн.
Резервний фонд – 1% від загального фонду бюджету – 4,3 млн.грн.

Потреба на захищені статті – 459,5 млн.грн. в порівняні з минулим роком забезпеченість збільшилася 1,3 %.
На енергоносії – 47,1 млн. грн. видатки на енергоносії зросли на 21 млн. грн. у зв’язку у нас зменшилася забезпеченість по заробітній платі та поточним видаткам на утримання бюджетних установ.

На фінансування проектів Громадського бюджету 2022 року виділено 4 млн. 365 983 тис.грн.

В межах кошторисів на утримання установ на поточні ремонти 4,5 млн.грн. на фасади, на поточні ремонти галузі освіти, ремонти харчоблоків тощо.
На спортивну галузь 317, 5 тис.грн.
На культурну галузь – 225 тис.грн.
На фінансування міських цільових програм 94 млн. грн. програм у нас 67 на рівні минулого року.
Потреба по програма збільшилася на 72,5, млн.грн. фінансування видатків планується на рівні минулого року.
По капітальних видатках передбачено 71,5 млн грн.

Серед найбільших інвестиційних проектів, які планується здійснити реконструкцію Графського парку, скверу Театральний – 2 млн.грн.

Програма співфінансування багатоквартирних житлових будинків 1,7 млн.грн., ремонту фасадів центральної частини міста та історичної частини – 1,6 млн.грн. оснащення медичною технікою міську лікарню – 5 млн. грн, реконструкція парку Шевченка 25 млн.грн, сквер Богдана Хмельницького – 5,6 млн.грн., реконструкція самопливного колектору по вулиці Шеченка і Синяківськм 1 , 8 млн.грн.
На утримання і розвиток автомобільних доріг – 31 млн.грн, в тому числі на капітальний ремонт вул. Шевченка 9 млн. грн., вул. Гоголя 4 млн.грн. порівняно з минулим роком видатки на утримання доріг збільшилися на 9 млн.грн.

На програму розвитку підтримку комунальних підприємств – 4,2 млн.грн.

- Показники бюджету оптимальні як по дохідній та і по видатковій частині, реальні по виконанню, - зазначається в повідомленні.

21 грудня 2021 року депутати затвердили оновлену стратегію розвитку 2021 – 2027 р.р. Ніжинської громади. Актуалізований документ був підготовлений спільно з фахівцями зі стратегічного планування FRDL (Фонд розвитку місцевої демократії) Робертом Жарковські та Володимиром Бойко у рамках реалізації Програми DOBRE. Оновленню Стратегії передувало масштабне соціологічне дослідження у всіх населених пунктах громади і тепер цей документ максимально враховує потреби людей. Стратегія вміщає 53 нові амбітні проекти з чіткими термінами реалізації та відповідальними особами, серед них реконструкція парку Шевченка, створення логістичного центру на базі місцевого аеродрому, реконструкція доріг, тротуарів та громадських просторів. Важливо, що це документ розвитку не тільки Ніжина, а й усієї громади, тому ми створили нові проекти з розвитку сільських населених пунктів. Відповідно до чинного законодавства сформовано звіт про стратегічну екологічну оцінку проекту Стратегії, який погоджений з Міндовкілля, МОЗ та департаментами ЧОДА.  

За інф. Ніжинської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини