Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:00:16

«Політична шахівниця» № 12: звіт міського голови, «Стратегія Гройсмана» пішла в народ, підготовка до сесій обласної та міської рад

20.12.2021   14:25Агенцiя

Представляємо увазі наших читачів черговий випуск проекту «Політична шахівниця», присвяченого ключовим подіям, явищам та тенденціям суспільно-політичного життя Чернігівщини. Даний випуск проекту хронологічно охоплює часові проміжки минулого тижня (13 – 19 грудня).

«Тихий» звіт міського голови Чернігова на фоні активності майбутнього кандидата

17 грудня у обласному центрі відбувся публічний звіт Чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, присвячений підбиттю підсумків роботи мера за рік, що минає.

Одразу варто відзначити, що сам звіт, на відміну від попередніх років, несподівано мало анонсувався у засобах масової інформації міста та області.

Та і сама підготовка до звіту відбувалася під акомпанемент обшуків, які здійснювалися в рамках активної роботи ДБР по посадовцям структурних підрозділів, комунальних підприємств Чернігівської міської ради та окремим приватним компаніям, що співпрацюють з міською владою.

У той же час на тижні тільки збільшувалася активність секретаря Чернігівської міської ради Олександра Ломака у політичному та соціальному просторі обласного центру. Майбутній кандидат від об’єднаних сил «Рідного дому» та «УДАРу» помітно присутній на зовнішній рекламі, у медіа, виступає із соціальними та гуманітарними ініціативами.

«Стратегія Гройсмана» пішла в народ

На минулому тижні спостерігаємо також активізацію обласного осередку політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

Так, 19 грудня активісти політсили на чолі із керівником обласної організації, екс-головою Чернігівської ОДА Андрієм Прокопенком поширювали друковану продукцію партії на території Центрального ринку Чернігова, працювали, так би мовити, «в полях». А перед цим, 17 грудня, Прокопенко взяв участь у зустрічі з представниками медійної та активістської спільноти обласного центру у рамках проекту «Кава з депутатом» пресцентру «Деснянська правда», у ході якої обговорювалася політична та соціально-економічна ситуація в країні.

З вищевикладеного можна судити про активне включення у політичне життя регіону такої доволі нової для Чернігівщини політичної сили як «Українська стратегія Гройсмана».

Перемога нардепа Семінського у опитуванні

Нещодавно в мережі найбільших телеграм-каналів області пройшло голосування за політика, який найбільше запам’ятався своєю роботою за підсумками року. Участь у опитуванні взяли 2653 людини.

У списку були представлені народні депутати України та місцеві чиновники. У підсумку перше місце серед опитаних здобув нардеп Олег Семінський (фракція партії «Слуга народу») з результатом у 44%, другим став Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко (40%), третє місце з результатом у 5% розділили між собою нардеп Борис Приходько (депутатська група «Довіра») та голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус.

Втім, це лише констатація факту наявності такого голосування та результату, нехай кожен читач робить для себе самостійний висновок щодо ефективності того чи іншого депутата або чиновника місцевого чи загальнодержавного рівня.

Підготовка до сесій обласної та міської рад

Новий тиждень стане тижнем фінальних у цьому році сесій Чернігівських обласної (22 грудня) та міської (23 грудня) рад. Прогнозуємо, що на обох сесійних засіданнях знову лунатиме тема ситуації навколо меж регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» у обласному центрі, що викликає значне збурення серед представників громадськості. До того ж, у міській раді питання «Ялівщини» вірогідно знову продовжуватимуть підіймати представники політичних сил, опозиційних до міської влади.

Андрій Подвербний, політичний аналітик

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини