Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:23:07

У Чернігові освятили Хрест на місці спорудження майбутнього храму

21.10.2021   19:04Агенцiя

Сьогодні, 21 жовтня, у Чернігові у мікрорайоні «Шерстянка» відбулося освячення Хреста на місці спорудження майбутнього храму.

Освячення здійснив Предстоятель Православної Церкви України, Блаженнійший Митрополит Епіфаній та представники духовенства Чернігівської єпархії.

- Сьогодні для нашого міста дійсно світлий, яскравий день. Це і візит шановного Митрополита, і десятиріччя канонізації преподобного Меркурія Чернігівського, і найголовніше – це освячення цього Хреста на місці, де буде збудований храм. Коли у 2019 році до нас звернулася громада і священники з проханням виділити землю, ми відразу відгукнулися. Тут присутні депутати, які підтримували це рішення. Впевнений, що всі робочі питання, які будуть виникати в процесі будівництва цього храму, також будуть підтримуватися. Ви можете розраховувати на нас. І я сподіваюся, що наступного разу ми тут зустрінемося також в урочистій атмосфері. Храм - завжди світле місце, це місце, яке робить людей добрішими, світлішими й допомагає їм у важку хвилину. Тому звичайно, для нас це дуже важливий день і дякую вам, що разом з нами його розділяєте, - сказав секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, який був присутнім на цьому заході.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.