Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 04:40:45

У Новгород-Сіверському відзначили День міста і вшанували захисників краю в роки Другої світової війни

18.09.2021   10:15Агенцiя

16 вересня перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш взяла участь у заходах з нагоди 78-ї річниці визволення Новгород-Сіверського від нацистських загарбників та святкування Дня міста.

Представники установ та організацій міста, сільськогосподарських та промислових підприємств, територіальних громад району, учнівських та педагогічних колективів міських загальноосвітніх шкіл, військовослужбовці, учасники АТО, воїни-афганці, жителі та гості міста зібралися цього дня разом, щоб згадати події сивої давнини та віддати шану, тисячам бійців, які залишились в землі Новгород-Сіверщини, визволяючи рідний край від ворога.

У парку імені Тараса Шевченка відбувся урочистий мітинг за участю керівництва міста та району. Учасники заходу поклали квіти до братських могил, пам'ятників та меморіальних знаків на честь захисників України.

Вітаючи ветеранів, жителів та гостей міста, Ніна Лемеш відзначила надзвичайно важливу роль Новгород-Сіверського регіону як північного блокпосту для нашого Сіверського краю і для всієї України, а також прозвучали слова вдячності міському і районному керівництву та побажання нових звершень й досягнень для розвитку і процвітання всієї громади, реалізації заповітних мрій та втілення сміливих проєктів.

Привітати жителів міста на свято завітали також народні депутати Максим Зуєв, Валерій Зуб та депутати обласної ради.

У міському парку були розгорнуті виставки квітів, картин та виробів народних умільців, сільських подвір'їв – презентацій старостинських округів, виставок навчальних закладів міста.

Тут же проводились конкурси та ігри для дітей, діяли атракціони.

Тим часом на головній сцені виступали фольклорні колективи громади та гості з інших районів.

Представники програми «ДОБРЕ» та Новгород-Сіверський історико-культурний музей організували історично-пізнавальну екскурсію містом "Невідомий Новгород-Сіверський".

Також відбулася низка спортивних заходів. На свято завітав професійний футболіст, спортсмен світового рівня Віктор Хлус, який приїхав разом з командою професійних футболістів з київського «Динамо». І сьогодні на міському стадіоні відбувся товариський матч між ветеранами футбольного клубу "Динамо"- Київ та футбольною командою ветеранів міста.

Трохи пізніше на танцювальному майданчику у міському парку відбувся фестиваль фарб та кольорів.

А ввечері на площі біля міського будинку культури свято продовжилося молодіжним концертом кавер-гурту "ХітOFF", святковим фаєршоу та салютом.

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини