Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:26:16

В’ячеслав Чаус: Об'єкти Великого будівництва в жодному разі не можуть ставати довгобудами

02.09.2021   13:45Агенцiя

Голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус продовжує особисто перевіряти хід робіт на об'єктах "Великого будівництва".

1 вересня, під час робочої поїздки до Городнянської територіальної громади відвідав амбулаторію загальної практики сімейної медицини в Хоробичах, Городнянський ліцей №2, не оминув увагою дороги загального користування місцевого значення. Зокрема, Володимирівка - Хоробичі – Бутівка та Хоробичі - Андріївка.

— Як не прикро про це говорити, але амбулаторія — це приклад того, як неефективно у нас використовуються кошти. Вона будується в рамках проєкту «Доступна медицина» вже три роки, і я не впевнений, що підрядник встигне закінчити роботи вчасно. Вже є й автомобіль, на якому сімейні лікарі зможуть виїжджати в інші населені пункти, і закуплено необхідне медичне обладнання, але через дії недобросовісного попереднього підрядника процес занадто затягнутий. При цьому мешканці громади не можуть отримувати медичні послуги в амбулаторії, — зазначив В’ячеслав Чаус під час виїзного брифінгу. Також він акцентував на тому, що якщо підрядник не виконує свої зобов'язання за договором, то не треба чекати рік (як чекали тут), а припиняти договірні відносини раніше. Оголошувати тендер і знаходити нового підрядника, який братиме на себе чіткі зобов'язання по строках та по якості.

Водночас приємно відмітити, що керівник громади Андрій Богдан і староста не стоять осторонь, а розуміють ситуацію та готові вказати на недоліки, — наголосив голова ОДА

Отже, готовність будівельних робіт в амбулаторії — 77%. Вже виконано земляні роботи, влаштування фундаменту, стін, перегородок та покрівлі, зовнішнє оздоблення. Амбулаторія забезпечена водопостачанням. Нині виконується монтаж систем опалення та вентиляції. Необхідно ще здійснити внутрішні роботи та благоустрій території.

Щодо Городянського ліцею: завдяки програмі «Спроможна школа для кращих результатів» коштом субвенції з держбюджету заплановано капітальний ремонт харчоблоку та актової зали з заміною внутрішніх мереж вентиляції, водопостачання та каналізації. Нині вже реконструйовано фасад приміщення.

Ремонтні роботи в ліцеї виконані досить гарно, але ще роботи вистачає. Вважаю, що цей об’єкт необхідно відбудовувати комплексно. Оскільки ремонт триватиме в навчальний період, все заздалегідь сплановано так, щоб не заважати освітньому процесу, — розповів очільник ОДА.

Оглянувши дороги загального користування місцевого значення — нещодавно відремонтовані та аварійні, голова ОДА прокоментував:

— Забезпечити належну якість доріг - наш спільний обов’язок з органами місцевого самоврядування. Дорога Хоробичі – Андріївка просто в жахливому стані, а нею має курсувати шкільний автобус. І це вже питання безпеки наших дітей. Тож дав доручення терміново напрацювати шляхи розв'язання проблеми й до кінця вересня зробити цей шлях придатним для руху. Що ж до дороги Володимирівка - Хоробичі - Бутівка, то значний її відрізок вже відремонтовано. Як тільки надійде субвенція, зроблять ще відрізок.

Чернігівська ОДА

 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини