Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 11:21:59

У Чернігові вшанували пам'ять захисників України, загиблих в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави

30.08.2021   09:30Агенцiя

29 серпня у Чернігові вшанували пам'ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цього дня у 2014 році під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом загинуло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.

Чернігівщина – одна з областей, що понесли найбільші втрати – сто вісімдесят дев’ять кращих синів Сіверського краю знайшли останній прихисток у рідній землі.

У Меморіальному заході вшанування пам’яті захисників України взяли участь голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус, перший заступник голови Чернігівської обласної ради Ніна Лемеш, секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако, народний депутат України Сергій Гривко, родини загиблих, військовослужбовці, учасники АТО/ООС та громадськість.

Учасники заходу поіменно згадали загиблих воїнів, вшанували їх пам'ять, мужність та героїзм хвилиною мовчання, а також поклали квіти до меморіальних стел загиблим учасникам АТО/ООС та Героям Небесної Сотні.

Поминальну літію за загиблими воїнами відслужили на кладовищі «Яцево», де покоїться 76 героїв Сіверського краю. Присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку та могил воїнів.

Також до Дня пам’яті захисників України у Молодіжному центрі відбулася виставка «Сіверщина. Блокпост пам’яті», підготовлена громадськими організаціями «Єдина родина Чернігівщини» та «Родина воїна», а у сквері імені Миколи Попудренка встановили сенсорний інформаційний бокс, який наповнено довідковою інформацією про учасників антитерористичної операції/операції об'єднаних сил, Героїв Небесної Сотні, бійців-добровольців, військові події тощо.

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини