Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:30:42

У Чернігові оновили «Пантеон Герої Сіверського краю»

27.08.2021   16:27Агенцiя

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відкрили оновлений «Пантеон Герої Сіверського краю».

Сюди додали тих земляків, які полягли після грудня 2015 року. Уперше пантеон був заснований та відкритий у 2016 році. Він був першим в Україні та налічував тоді 70 імен загиблих. Сьогодні ця цифра виросла до двохсот і об’єднала не тільки військових Збройних Сил України, а всі силові структури області.  
Крім того, фотоекспозицію зробили більш інформативною, додавши інтерактивність. На кожній світлині Героя з’явився QR-код, після сканування якого можна ознайомитися з  біографією, побачити посилання на Всеукраїнську Книгу пам’яті загиблих, Укази Президента України про нагородження воїнів та військово-патріотичні публікації в мережі Інтернет. За словами заступника військового комісара з морально-психологічного забезпечення підполковника Вадима Лільчицького, інформацію про полеглих збирали понад пів року, а в майбутньому це пам’ятне місце планують використовувати для проведення військово-патріотичних та виховних заходів.
Хвилиною мовчання військові, представники державних органів влади та місцевого самоврядування, ветеранських, громадських та релігійних організацій, члени сімей загиблих воїнів згадали полеглих військових.
Право відкрити «Пантеон Герої Сіверського краю» було надано військовому комісару Чернігівського ОТЦК та СП полковнику Олегу Гончаруку, народному депутату Верховної Ради України Борису Приходьку, голові ГО «Єдина родина Чернігівщини» Миколі Шанському, голові ГО «Родина Воїна» Людмилі Бруй, головному капелану військ оперативного командування «Північ» військовому священику 1 окремої танкової Сіверської бригади Протоієрею Антонію Панасенку.
-    На жаль, близько 200 кращих синів області загинули. виконуючи свій обов’язок із захисту Батьківщини в районі проведення АТО/ООС. Сьогодні фотокартки на нашому Пантеоні цих відважних українських воїнів стали символом гідності. Кожен із них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, - виступив полковник Олег Гончарук. - Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків!

Літію за загиблими героями провів головний капелан військ ОК «Північ» протоієрей Антоній.  

Вічна пам'ять!
#Слава_Україні #Героям_Слава
 
Служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ»,
Світлана Халімоненко

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини