Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:11:28

Громадська рада при облдержадміністрації прийняла низку звернень з актуальних питань

27.08.2021   16:01Агенцiя

Участь у третьому засіданні Громадської ради, яке відбулось 26 серпня взяв голова облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

— Приємно, що при облдержадміністрації створений такий дієвий дорадчий орган. Адже наша спільна перемога неможлива без єднання. Тільки спільними зусиллями виконавчої влади, місцевого самоврядування та суспільства загалом ми зможемо досягти успіху, — наголосив В’ячеслав Чаус. — Я готовий сприймати конструктивну критику та раціональні пропозиції від членів Громадської ради. Адже це погляд зі сторони, який допоможе відкоригувати роботу облдержадміністрації в цілому або якогось із її підрозділів зокрема.

Голова облдержадміністрації відповів на кілька запитань членів Громадської ради та запевнив, що протягом найближчого часу буде призначена зустріч для більш детального спілкування.

Далі Громадська рада перейшла до розгляду питань порядку денного. В результаті була підтримана ініціатива Громадської ради при Полтавській ОДА звернутися до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з пропозицією терміново розглянути у другому читанні проєкт закону № 2141 «Про внесення змін до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» щодо відновлення дії попередньої редакції норм зазначеного Закону»; відновити редакцію постанови КМУ від 30 серпня 2017 року № 704 та погасити заборгованість перед пенсіонерами за рішенням судів.

Крім того, були прийняті звернення до голови облдержадміністрації стосовно усунення та подальшого недопущення порушень чинного законодавства на об’єктах - пам’ятках історії та культури; створення робочої групи з внесення пам’яток Чернігівщини до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; питань дотримання природоохоронного законодавства та запобігання корупції в Чернігівській області.

Керував роботою засідання голова Громадської ради Ігор Москаленко.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини