Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:36:45

Президія обласної ради сформувала порядок денний чергової сесії

29.07.2021   13:23Агенцiя

Після роботи в постійних комісіях представники депутатського корпусу сьогодні зібрались на засідання президії обласної ради, яке провела голова обласної ради Олена Дмитренко.

До роботи дорадчого органу традиційно долучилися перший заступник голови обласної ради Ніна Лемеш та заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, голови постійних комісій та депутатських фракцій і груп, перший заступник голови ОДА Олена Бойко та заступник голови ОДА Жанна Шерстюк, очільники структурних підрозділів облдержадміністрації, управління комунального майна та інші розробники проєктів рішень, працівники виконавчого апарату обласної ради.

На початку засідання Олена Дмитренко внесла на розгляд депутатів проєкт рішення щодо передачі районних дочірніх агролісогосподарських підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради та земельних ділянок лісового фонду у власність територіальним громадам області. Нагадаємо, що над опрацюванням та вирішенням цього питання працювала відповідна робоча група у складі депутатів обласної ради, фахівців юридичної галузі та експертів у сфері лісового господарства та земельних відносин. На другому засіданні зазначеної робочої групи, що відбулося в понеділок, була висловлена пропозиція підготувати до роботи президії обласної ради відповідний проєкт рішення та узгодити його з депутатами. Разом із тим, в процесі роботи дорадчого органу обласної ради був розглянутий ще один внесений до порядку денного  альтернативний проєкт рішення стосовно передачі прав засновника та безоплатну передачу лісів і земель лісового фонду (цілісного майнового комплексу) районних дочірніх підприємств комунального підприємства «Чернігівоблагроліс» до комунальної власності міських, селищних та сільських рад об’єднаних територіальних громад Чернігівської області.

Під час обговорення блоку бюджетних питань члени президії підіймали проблему розподілу додаткової дотації, вкотре наголошуючи на необхідності справедливого підходу до цього процесу та врахування інтересів громад при виділенні коштів.

Члени президії погодили внесення до порядку денного більше 10 питань, що стосуються надання дозволів на розроблення технічної документації з землеустрою, передачі в постійне користування земельних ділянок, а також виділення лісових ділянок для довгострокового тимчасового користування.

Депутати підтримали внесення майже двох десятків проєктів рішень, які мають сприяти більш ефективному управлінню та розпорядженню об’єктами комунальної власності, проведенню необхідних заходів із реорганізації, врегулюванню орендних відносин та фінансовій підтримці окремих установ та підприємств, де виникла складна ситуація.

На завершення своєї роботи члени президії включили до порядку денного 18 депутатських запитів та звернення до керівництва держави щодо розробки Державної цільової програми забезпечення пожежної та техногенної безпеки у закладах соціальної сфери населених пунктів України, а також стосовно забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Низку проєктів рішень члени президії шляхом відкритого голосування зняли з розгляду на пленарному засіданні, адже деякі з них потребують уточнення, доопрацювання і додаткового вивчення ситуації або втратили свою актуальність.

Варто відзначити, що впродовж 2 наступних днів депутати продовжать роботу з підготовки до 5 сесії обласної ради. Завтра відбудеться засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та справах учасників АТО. А безпосередньо перед проведенням пленарного засідання в п’ятницю для обговорення та консультацій зберуться члени постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних ресурсів.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини