Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:32:20

Як депутати Чернігівської міськради здійснюють прийом громадян. ВІДЕО

10.06.2021   08:57Агенцiя

39 депутатів Чернігівської міської ради (з 42) проводять прийоми громадян. Про це під час пресконференції 9 чеврня розповіла експертка кампанії.

Тетяна Романова, впродовж лютого-березня команда ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад» здійснювала моніторинг прийому громадян депутатами восьмого скликання Чернігівської міської ради.

З 42 депутатів вдалось підтвердити прийом у 39 обранців. У порівнянні з депутатами сьомого скликання, показник здійснення прийому знаходиться на вищому рівні.

Станом на березень 2021 року суттєво оновилось наповнення профайлів депутатів. Більшість депутатів публікують номер телефону, електронну пошту, адреси здійснення приймалень та графіки здійснення прийому виборців. Варто зазначити, що ці зміни відбулись вже в ході моніторингу, комунікації з міською радою та депутатами, які враховували усні рекомендації і наповнили свої профілі необхідною інформацією.

39 обранців проводять прийом виборців, що становить 93% депутатського корпусу, удвох з них (Вікторія Лазаренко та В’ячеслав Летута) графік особистого прийомувідрізняється від загального – необхідно попередньо записуватись для особистого прийому з депутатом. Але регулярний прийом виборців здійснюють помічники депутатів.

Тільки по трьом депутатам не вдалося підтвердити прийом громадян, адже за вказаними адресами приймальні були зачинені, а контактні телефони не відповідали та залишались без зворотного зв’язку – Віталій Голець, Віктор Сехін та Дмитро Митрофанов. У випадках, коли не вдалося підтвердити факт прийому громадян депутатами з першого разу, представники Агенції міських ініціатив відвідували такі приймальні другий і третій рази.
Абсолютно всі депутати Чернігівської міської ради вказали свої контактні дані на сайті Чернігівської міської ради. І тільки у трьох депутатів ці контактні дані не були підтверджені, адже за час проведення моніторингу моніторам не вдалося по ним зв’язатись з депутатами.

Переважна більшість депутатів вказують в своїх профілях таку фразу, як «за попередньою домовленістю» замість зазначення графіку прийому виборців і в деяких випадках замість вказання адреси.

Також депутати нерідко комунікують з громадянами через соціальні мережі, окрім сайту міської ради: пишуть про прийом виборців, про результати своєї депутатської діяльності та про результати комунікацій з виборцями. Така практика здебільшого використовується серед депутатів, які вперше отримали депутатські повноваження. До речі, «новенькі» депутати часто намагаються бути активними і помітними суспільству.
Перше місце по тематиці звернень займають питання матеріальної допомоги, житлово-комунального господарства, благоустрою міста, охорони здоров’я, в меншій мірі – юридична допомога, освіта.

Серед всіх 42-х депутатів семеро здійснюють прийом виборців на робочому місці в комерційній установі. Дев’ять депутатів займають переважно керівні посади у структурних підрозділах або комунальних закладах Чернігівської міської ради. Відповідно в їх профілях вказано, що вони здійснюють прийом виборців на своїх робочих місцях в підрозділах або в комунальних установах Чернігівської міської ради. Це директори шкіл, начальники управлінь культури та освіти, керівники комунальних підприємств.

Користуються приміщенням партії дев’ять депутатів. Це фактично дві партії, які представлені в Чернігівській міській ради: «Рідний дім», «Наш край» і з недавніх пір – «Європейська Солідарність». Семеро депутатів (Роман Резнік, Артем Тарасенко, Андрій Дериземля, Володимир Коваленко, Ірина Соломаха, В’ячеслав Летута, Вікторія Лазаренко) здійснюють прийом виборців в самостійно організованому приміщенні виключно для депутатських потреб. А Павло Гармаш, Марина Рейко, Ігор Мандровний та Юрій Тарасовець на момент здійснення моніторингу не мали приміщення для прийому виборців з різних причин, але прийом виборців здійснюють у різний спосіб (зустрічі у дворах, на окрузі, по телефону або через соціальні мережі). Наприклад, такі депутати як Павло Гармаш та Ігор Мандровний зазначили, що ще шукають приміщення для організації громадської приймальні.
Марина Рейко та Ігор Мандровний в той же час зазначили, що звертались до міської ради з проханням виділити приміщення для прийому виборців, але за їх словами міська рада відмовила їм в цьому проханні. А Юрій Тарасовець після моніторингу відкрив свою приймальню та вказав коректну адресу її на сайті Чернігівської міської ради.
 
17 депутатів з 42-х мають зовнішнє позначення громадської приймальні – вивіска про громадську приймальню із зазначенням прізвища та ім’я депутата або назви партії (якщо це партійний офіс). Решта депутатів не мають ніяких зовнішніх позначень про те, що це громадська приймальня.

Останні новини Чернігівщини

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини