Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:45:15

Анна Коваленко про модернізацію мережі закладів освіти в області. ВІДЕО

15.04.2021   11:54Агенцiя

14 квітня голова облдержадміністрації Анна Коваленко розповіла про об’єкти освітньої сфери, які будуватимуться чи реконструюватимуться в області за програмою Президента України «Велике будівництво» у 2021 році.

Так, реконструкція будівлі загальноосвітньої школи під дошкільний навчальний заклад у с. Кіптях Чернігівського району передбачає три черги: реконструкцію фасадів та покрівлі, реконструкцію котельні та зовнішніх інженерних мереж та реконструкцію приміщень та внутрішніх інженерних мереж.

Всі роботи планується завершити у поточному році. Загальна кошторисна вартість — 7 млн грн, з них ДФРР виділяє 4,16 млн грн. Після реконструкції садочок прийматиме до 20 дітлахів.

Наступний об’єкт – будівля Ічнянської гімназії імені Васильченка, постраждала від вибухів складів боєприпасів у жовтні 2018 року. На цей рік тут заплановано капітальний ремонт будівлі та даху, фасаду та внутрішніх приміщень. Загалом же ремонтні роботи триватимуть до 2023 року. Їхня загальна кошторисна вартість складає 32,4 млн грн.

У 2021-му планується завершити дві перші черги будівництва загальноосвітньої школи у с. Григорівці Ніжинського району. Передбачене фінансування — 29,6 млн грн, 26,7 мільйона з них — кошти ДФРР. Ступінь будівельної готовності даного об’єкта на сьогодні – 22%. Буквально вчора будівельні роботи на об’єкті були відновлені. Після завершення ремонту тут навчатимуться 120 учнів.

Ремонт внутрішніх приміщень Журавської школи ім. Георгія Вороного Прилуцького району обійдеться у 12 млн грн. Тут навчається 235 дітей з Журавки, Кулишівки, Макіївки та Антонівки. Під час капітального ремонту торік облаштували шатровий дах, утеплили фасад школи, замінили вікна і двері на металопластикові. В результаті вже відчули економію — витратили на опалення на 20% менше газу, ніж раніше.

Триватиме капітальний ремонт та теплореновація школи № 2 — опорного освітнього закладу в Городнянській ОТГ. Зараз там навчається 827 учнів з 13 населених пунктів громади.

За попередні два роки тут були замінені на енергозберігальні вікна та зовнішні двері, покрівля, утеплено фасад. У поточному році планується відремонтувати приміщення всередині. Орієнтовна вартість цих робіт — 12 млн грн.

— Будівництво та реконструкція об’єктів освітньої мережі в регіоні — один з пріоритетів роботи облдержадміністрації. Продовжуємо працювати у цьому напрямку, — наголосила голова ОДА Анна Коваленко. — Щоб заохотити дітей до навчання, зробити їхнє життя цікавим, змістовним та безпечним, ми не просто оновлюємо приміщення, а створюємо креативний і мотивуючий дизайн навчальних закладів, забезпечуємо умови для безбар’єрного доступу та інклюзивної освіти.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини