Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:38:19

Тимошенко розповів про новий рівень співпраці місцевої та центральної влади у рамках "Великого будівництва"

26.02.2021   09:03Агенцiя

Заступник голови Офісу Президента України, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко вважає, що у 2021 році рівень реалізації проєктів у співпраці державної влади з місцевою переходить на новий рівень.

 

Про це він заявив 25 лютого під час засідання Ради розвитку громад та територій.

«У рамках програми Президента «Велике будівництво» в 2020 році державна і місцева влада зробили прорив по кількості збудованих об'єктів інфраструктури, і цю високу планку у поточному році необхідно підтримати та перейти на новий рівень проектів», - підкреслив він.

За словами Тимошенка, мета на 2021 рік - будівництво мінімум 4,5 тис. км доріг державного значення та 2000 км доріг місцевого значення, побудова нових та реконструкція існуючих шкіл, садочків, спортивних об'єктів. У співпраці з місцевою владою також буде реалізована «Велика реставрація» культурної спадщини та розбудова регіональних аеропортів.

«Ми запускаємо реконструкцію регіональних аеропортів по країні, аби кожен зміг літати. Літати до Києва у справах, літати в Одесу та Херсон на море, до Карпат взимку на гірськолижні курорти, і головне – українські курорти. Вже цього року ми починаємо оновлення злітних смуг у Житомирі, Рівному, Чернівцях, Полтаві, Кривому Розі та багатьох інших містах України», - сказав він.

Як повідомив Тимошенко, у 2021 році також розпочнеться будівництво величезного медичного містечка у Краматорську. А через декілька місяців закінчиться реконструкція і поставка медичного обладнання у 200 приймальних відділень у лікарнях по всій Україні.

Як повідомлялось, раніше Кирило Тимошенко заявив, що держава має намір долучитися до будівництва транспортної розв'язки на Дарницькому мосту та добудови Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.