Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:31:58

В роботі третьої сесії обласної ради оголошено бюджетну перерву

13.02.2021   10:34Агенцiя

12 лютого на третю сесію обласної ради восьмого скликання прибуло та зареєструвалося 37 депутатів із 64-х обраних.

Таким чином пленарне засідання, яке відкрила голова обласної ради Олена Дмитренко разом із своїми - першим заступником Ніною Лемеш та заступником Дмитром Блаушем, набуло повноважень для розгляду питань порядку денного, окрім бюджетного, голосування за яке вирішено було відкласти.

Затвердження головного фінансового документу Чернігівщини відбудеться після того як обласна держадміністрація його доопрацює - такої згоди народні обранці дійшли під час наради депутатських фракцій, яку провели після прийняття всіх інших рішень.

- Ми взяли перерву в роботі, щоб обговорити з обласною державною адміністрацією наболілі моменти, які виникли в ході обговорення проєкту обласного бюджету Чернігівської області на 2021 рік на засіданнях постійних комісій та президії обласної ради, - наголосила Олена Дмитренко, завершаючи перше пленарне засідання третьої сесії.

Вона зазначила, що на сьогодні не отримано відповіді на питання: за рахунок чого буде перекрито дефіцит бюджету? Не надано обласній раді і роз'яснень, яким чином буде розподілятися додаткова дотація в розрізі територіальних громад. А це надзвичайно важливо. Не почули обласні обранці і відповідей по всіх інших ключових фінансових питаннях. Та найголовнішою із проблем, все таки, залишається незбалансованість бюджету. І перерва між першим та наступним пленарними засіданнями третьої сесії, за словами спікера, триватиме доти, доки всі озвучені проблемні питання не будуть вирішені...

Проте бюджетна проблема не завадила сьогодні депутатам прийняти близько півсотні важливих для забезпечення життєдіяльності Чернігівщини рішень.

Найбільше з них стосувались земельних питань, зокрема щодо затвердження технічної документації із землеустрою, права юридичних та фізичних осіб на користування земельними ділянками, управління та розпорядження комунальною власністю міст, селищ і сіл області тощо.

Також на пленарному засіданні депутати вирішили надати голові обласної ради повноваження звертатися до судів та управляти корпоративними правами, вносити клопотання про нагородження Почесною грамотою, Грамотою Верховної Ради України, щорічною Премією Верховної Ради України педагогічних працівників загальноосвітніх, професійно-технічних, дошкільних та позашкільних навчальних закладів, Почесною грамотою Кабінету Міністрів України. Крім того, народні обранці затвердили рішення «Про членство в Місцевій асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Чернігівщини», «Про план лан роботи обласної ради на 2021 рік», прийняли Звернення обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо вирішення проблеми справедливого пенсійного забезпечення колишніх військовослужбовців та ветеранів силових структур, внесли зміни до рішення обласної ради від 20 липня 2016 року «Про Агенцію регіонального розвитку Чернігівської області», розглянули низку інших важливих питань.

В роботі першого пленарного засідання третьої сесії обласної ради восьмого скликання взяв участь народний депутат України Сергій Гривко.

Про дату проведення другого пленарного засідання сесії буде повідомлено додатково.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини