Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:49:31

Голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко готова виступити перекладачем з "чиновницької" мови на "підприємницьку"

28.01.2021   14:46Агенцiя

Чернігівська облдержадміністрація готова виступати партнером для підприємницьких та бізнесових кіл області. Єдина умова – робота в рамках законодавчого поля, забезпечення гідних умов праці для робітників, прозора робота та діяльність на розвиток території.

руки

руки

За словами голови Чернігівської ОДА Анни Коваленко, спілкуючись з підприємцями, вона спостерігає недовіру з їх боку.  На її думку, представники бізнесу частіше бачать у владі не партнера, а небезпеку. Від обласної адміністрації очікують ініціювання перевірок, обмежень, і навіть обшуків, тільки не відверту розмову про допомогу.

Аби зрозуміти як обласна влада може співпрацювати з бізнесом, необхідний діалог зрозумілою мовою для обох сторін. Для цього голова Чернігівської ОДА Анни Коваленко зустрілася з генеральним директором Федерації роботодавців України Русланом Іллічовим.

– Чернігівщина серед останніх в Україні за рівнем середньої заробітної плати, а моя мета – зростання добробуту мешканців регіону. Мені потрібна інформація про те, чим я можу допомогти роботодавцям області, але лише за умови, що зарплати на їхніх підприємствах будуть зростати швидше, ніж в середньому по країні. Я готова виступити перекладачем з «чиновницької» мови на «підприємницьку» аби відбулися зрушення у цьому напрямку, –  зазначила Анна Коваленко.

Вона підкреслила, що Чернігівська ОДА усіма способами сприятиме підвищенню середньої заробітної плати.

– Ми готові нескінченно вмовляти депутатів забути про політичні чвари, і сідати за стіл переговорів будь з ким, якщо це дасть можливість наповнити реальним змістом один з головних проголошених пріоритетів: вихід Чернігівської області в топ-10 за рівнем середньої заробітної плати, – сказала Анна Коваленко.

Вона пообіцяла, що тепер чиновники будь-якого рівня, відчуватимуть легкий подих в потилицю зі сторони облдержадміністрації, а роботодавці можуть розраховувати на підтримку та розуміння від керівництва ОДА.

Федерація роботодавців України представляє інтереси близько 8500 підприємств, які у сукупності генерують 70% ВВП України і дають роботу понад 5 млн найманих працівників.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини