Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:11:18

Заява керівництва Чернігівської обласної ради

04.01.2021   09:29Агенцiя

31 грудня на сайті Чернігівської ОДА опубліковано звернення голови Чернігівської обласної державної адміністрації Анни Коваленко, в якому очільниця обласної державної адміністрації висловлює стурбованість ситуацією, яка склалася в Чернігівській обласній раді.

В своєму зверненні Анна Коваленко повідомляє, що на її адресу надійшов лист від керівників п’яти політичних партій:  Чернігівської обласної організації Політичної партії «Наш Край», Чернігівської обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина», Чернігівської регіональної організації Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА-ЗА ЖИТТЯ», Чернігівської обласної організації Політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ», Чернігівської територіальної організації партії «Європейська Солідарність», в якому представники цих політичних сил висловлюють своє бачення відносно процедури проведення першої сесії обласної ради.

На підставі припущень, що описані в даному листі, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Анна Коваленко робить висновок про те, що ситуація, яка склалася в Чернігівській обласній раді, може призвести до політичної кризи та погіршення соціально-економічної ситуації в регіоні.

Зазначимо, що саме депутати від цих п’яти політичних партій не брали участі в двох останніх сесіях обласної ради, тим самим показали своє ставлення до прийняття важливих питань, що виносились на сесію, серед яких і прийняття галузевих програм, розгляд обласного бюджету на 2021 рік та багато іншого.  

Складається дуже дивна ситуація, коли керівниця виконавчої гілки влади в області замість того, щоб налагодити конструктивну співпрацю та діалог з новообраними органами місцевого самоврядування, фактично виступає представником інтересів 5-ти партій, депутати яких не беруть участі у сесіях обласної ради, тим самим не виконуючи свої прямі функції депутатів.

Анна Коваленко у зверненні пише про те, що половина депутатів усунена від прийняття рішень.

Тож виникає логічне запитання: яким чином і хто заважає або забороняє депутатам цих 5-ти політичних партій брати участь у сесіях и тим самим впливати на прийняття рішень?

Дані політичні партії неодноразово висловлювали свою опозиційність до діючого Президента та Уряду, можливо це і є причиною неявки на сесії, де розглядаються важливі питання регіону.

Багаторазові вечірні таємні засідання керівників п’яти опозиційних партій, які регулярно відбуваються в кабінеті голови ОДА, вже давно перестали бути таємними. Про що ж на них йшла мова, якщо після цього всіма можливими та неможливими методами відбувалося блокування сесії обласної ради, а потім представники цих п’яти партій припинили реєструватися для участі в пленарних засіданнях сесії? Відповідь очевидна, хтось дуже не хоче, щоб ситуація в області була стабільною.

Ми запевняємо, що незважаючи на небажання окремих депутатів виконувати свої обов’язки та спробу дестабілізації ситуації, керівництво обласної ради, більшість депутатів обласної ради, незалежно від своєї партійної приналежності, відповідальні перед жителями області і зроблять все, щоб обласна рада прийняла всі вкрай необхідні рішення!

Створена в обласній раді більшість декларує підтримку всіх конструктивних планів Президента та Уряду щодо розвитку країни та Чернігівської області.

Обласна рада представляє спільні інтереси всіх виборців області, тож ми готові до відкритого діалогу з усіма політичними партіями.

Також ми запрошуємо до конструктивного діалогу та співпраці з усім депутатським корпусом обласної ради голову Чернігівської обласної державної адміністрації Анну Коваленко.

Обласна рада – незалежний орган окремої гілки влади, який діє в рамках Конституції та Законів України, і кожен обраний депутат несе відповідальність перед своїми виборцями – жителями Чернігівської області та працює виключно в їхніх інтересах.
 

Голова Чернінігівської обласної ради  Олена Дмитренко
Перший заступник голови Чернігівської обласної ради  Ніна Лемеш
Заступник голови Чернігівської обласної ради Дмитро Блауш

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини